Sekanka – Pompeje nad soutokem Vltavy a Sázavy přehled
Václav Šmerák
Ve stovce fotografií, kreseb a dokumentace z vykopávek se dozvíte o unikátní středověké historii nad soutokem Vltavy se Sázavou u Davle.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sekanka – Pompeje nad soutokem Vltavy a Sázavy. Přihlašte se a napište ho.
Kniha Sekanka – Pompeje nad soutokem Vltavy a Sázavy v seznamech
2013 | Toulky mezi Vltavou a Sázavou |
2011 | Mezi Vltavou a Sázavou 1061-2011 |
2014 | Nové toulky mezi Vltavou a Sázavou |
2012 | Ohlédnutí Almanach 1942 – 2012 |
2016 | Sekanka – Pompeje nad soutokem Vltavy a Sázavy |
O historii místa Sekanka a Hradištka jsem si zjišťovala hned po nastěhování do lokality přibližně před pěti lety. Koupila jsem si dostupné infosešity a regionální literaturu a teď se postupně dostávám ke čtení.
Infosešit byl poutavý, poučný a hezky napsaný. Líbilo se mi rozdělení do kapitol, velké množství fotodokumentace a nákresů a samozřejmě také hodně zajímavostí. Doporučila bych všem, kteří žijí poblíž, i všem, koho tato problematika zajímá.
Navíc jsem ráda, že taková publikace vznikla, jelikož budeme moci zajímavé historické události předat i dětem.
Pro zájemce o tuto lokalitu vznikl ještě infosešit Hradištko a okolí, který mám taky v plánu a není na databázi knih.