Bitva o Sinaj přehled
Jan Kotouč
Sektor Hirano (Fantom Print) série
Konflikt v sektoru Hirano pokračuje. Obranná aliance je už dva roky ve válce s Kasimirským císařstvím. A prohrává. Zatímco kapitán Evansová letí navázat diplomatický kontakt s dávnou civilizací Teradonů, elitní jednotky Commandos musejí najít planetu, na které nepřátelé pěstují své organické vojáky – Mortisy. Čas ale hraje pro Kasimiřany a Obranná aliance posílá admirála Tylera na svou nejdůležitější předsunutou základnu. Válkou unavený admirál má nedostatek lodí, zásob, lidí i morálky, ale musí si poradit. Schyluje se k další kasimirské ofenzivě a všichni vědí, že šance na přežití jsou minimální…... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bitva o Sinaj. Přihlašte se a napište ho.
Bitva o Sinaj je podle mě zatím nejvydařenější díl série. V tomto díle se naštěstí pro mě neopakoval táhlejší začátek, ale příběh pěkně odsýpal. Zas mi to dodalo další chuť pokračovat v sérii, která v předešlých dílech se trošičku začínala táhnout jako smažený sýr. Ale tentokrát to byl smažák z vynikající holandské goudy! Dávám 5/6
Tak v Bitvě o Sinaj se mi nejvíc líbila linka s jednotkou Commandos která pátrá po planetě která slouží jako líheň Mortisů a také zapojení výzvědné služby Sabra ze Sinaje, která má inspiraci v Izraelském Mosadu.
Líbí se mi jak Jan Kotouč vždy stvoří postavu nějakého přiblblého oficíra a pak ho nechá nějak pěkně zlikvidovat, sám jsem takových zelených mozků na vojně potkal až moc, na rozkaz jednoho z nich jsem třeba zametal jehličí v borovém hájku, to je stejně stupidní jako natírat třeba trávu na zeleno.
Ocenění knihy (1)
2016 -
Aeronautilus
(Obálka roku – výtvarník Petr Willert)
Kniha Bitva o Sinaj v seznamech
válečné sci-fi české sci-fi česká fantastika
2016 | Nad českými zeměmi slunce nezapadá |
2019 | Hranice impéria |
2017 | Ofenziva českých zemí |
2009 | Pokračování diplomacie |
2020 | Spojenci českých zemí |
Podle mě zatím nejlepší díl série. Přišli jsme o spoustu oblíbených postav, ale každé vítězství má svoji cenu. Jediné, co mě mrzí, je poměrně dost chyb v textu. Ty se najdou v každé knize, ale tady je jich opravdu nepočítaně.