Na prahu očistce přehled

Na prahu očistce
https://www.databazeknih.cz/img/books/32_/324188/bmid_na-prahu-ocistce-e8A-324188.jpg 4 53 53

Obranná aliance je ve válce s rozpínavým Kasimirským císařstvím. A válka se nevyvíjí dobře. Dalším cílem Kasimiřanů je Simeral, hlavní planeta největšího člena aliance – Astonské unie. Admirál Tyler dělá, co může, aby se připravil na nevyhnutelný útok, ale ví, že šance, že astonská flotila odolá kasimirskému náporu, je malá. Kasimiřané ale postupovali příliš rychle a v týlu nechali malou skupinu odříznutých lodí Obranné aliance. Důstojníci, astronauté a mariňáci na těchto lodích nemají prostředky, aby zastavili kasimirský nápor, ale jsou rozhodnuti nepřátelům znepříjemnit život i za cenu ztráty života vlastní... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Na prahu očistce. Přihlašte se a napište ho.

nero 13
11.08.2021 5 z 5

V minulém díle jsem si přál více mimozemských ras což se mi splnilo v postavě Teradonského vyslance Tral Zon Shana, a vypadá to že Teradonové se do dalšího děje asi zapojí více.
Jinak jsem absolutně spokojen, dočkal jsem se epické bitvy nad Simeralem, guerillové války v Kolonizováném prostoru, vzpoury části Ballingtonské flotily, a sebevražedného útoku na Attické válečné loděnice, Jan Kotouč teda jede.

Tazz1
20.01.2020 5 z 5

Opět skvělé. Líbí se mi, že děj nesměřuje kupředu přímočaře, ale zamotává se a o to víc nutí pokračovat ve čtení. Různé narážky autora na Star Wars či Star Trek jsou jen takovou třešničkou na dortu pro znalé. Co mi trochu působí rušivě a nepatřičně, to jsou různé plačtivé emoce z toho, že ten který hrdina musí někoho zabít nebo zabili někoho pod jeho velením. Snad se bude po weberovsku vyvíjet i technika v dalších dílech. Pátá kniha a stále stejné zbraně a lodě. Bonusová povídka super. Těším se na další díl...

witko
07.04.2019 4 z 5

O proti Weberovi Kotouč využívá i mimozemské civilizace. Čekal jsem až je taky trochu využije, dočkal jsem se, zatím mi to přijde málo, než by byl jejich potenciál. Nicméně čte se to čím dál tím lépe.

Kniha Na prahu očistce v seznamech