Sekundu pred zbláznením (Všetko je, ako je) přehled

Sekundu pred zbláznením (Všetko je, ako je)
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/27931/sekundu-pred-zblaznenim-vsetko-je-ako-je-27931.jpg 3 33 33

Autor o knihe: Pravidlá a dogmy sa nesmú stať normou nášho chovania. Veď čomu sa človek najviac bráni, to ho aj tak ako prvé dostihne. História mnohokrát dokázala pravdivosť tézy, že ktokoľvek poruší nejaké tabu či zákon, prinesie to niečo dobrého, životodarného. Mali by sme byť v pohode sami so sebou, prijať svoje bytie. Potom nás prestane bolestne zasahovať kritika ostatných a budeme oslobodení od závislostí. Dokiaľ toho druhého potrebujeme, nie sme skutočne slobodní. Keď sa oslobodíme od strachu, že nás partner opustí, sme schopní dať mu aj väčšiu slobodu. Láska sa nedá uväzniť a držať nasilu. Kým žijeme, je našou úlohou a zmyslom nášho života naučiť sa milovať. Nielen svojho partnera, ale všetko – bezhranične, neobmedzujúco, všeobsahujúco. Vysielať lásku, ktorá nevylučuje nič a nikoho.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sekundu pred zbláznením (Všetko je, ako je). Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

nevermore3
16.11.2022 odpad!

Nejsměšnější kniha, jakou jsem kdy četl. Vše, a tím vše myslím opravdu vše, co se tu dočtete, už jste četli jinde a lépe.

Pan Baričák pro mě není spisovatelem, ale wannabe spisovatelem. V knize se řeší vše (život, láska, neštěstí) a zároveň nic. Ta plytká rádoby moudra, oh dear, oh dear...

maličkán
27.05.2021 2 z 5

Tak tady jsem s hodnocením na rozpacích, ale nakonec za 2 hvězdičky. Některé pasáže byly velmi čtivé, ale většina jen filozofování,které mne nebavilo a už úplně mě vytáčely ty rozmluvy s bohem. Závěr mne tedy překvapil. Mám číst ještě jednu knihu od autora, ale už dopředu se bojím.


Neami2
23.10.2015 3 z 5

Knihu jsem dočetla do konce, nebyla zase tak špatná, abych ji po pár stránkách odložila. Ovšem kdyby byla kratší a bez zbytečných, filozofických pasáží, byla by lepší. Méně je někdy více.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sekundu pred zbláznením (Všetko je, ako je) v seznamech

v Přečtených49x
v Doporučených2x
v Knihotéce40x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit1x