Selected přehled
Jakub Pachol
Selected série
1. díl
Svět, ve kterém žijeme, se řítí k jistému konci. Všichni to víme. Proto se politický systém rozhodl zavést radikální řešení. Zrušení všech hlavních měst a vybudování pouze jednoho jediného se spolu se systémem vybírání vyvolených zdá být tou nejlepší možností. Co se ale děje hluboko pod zemí? Tam, kde se ukrývá šest malých dětí, naprosto separovaných od rodiny, okolního světa a běžného života? Kam až je schopna zajít lidská představivost a bezohlednost? Kolik dětí musí ještě VYBRAT, aby se nasytila jejich touha po senzaci? Kolik lidí se dívá? A poslední otázka... proč se vždy všichni vyvolení bojí svých jednadvacátých narozenin?... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Selected. Přihlašte se a napište ho.
Knihu jsem dostal jako dárek. Ač nejsem vyznavačem sci-fi, tak jsem knihu přečetl jedním dechem. Děj plyne celkem plynule a člověk stíhá chápat, co se tam děje. Velmi poutavé čtení. Doporučuji.
Bylo mi umožněno se ve škole s panem Pacholem setkat a myslím, že se mu tahle sci-fi knížka povedla a nemůžu se dočkat druhého dílu. Mohla by se líbit lidem, kteří mají rádi Hunger Games.
Kniha Selected v seznamech
Knihu jsem koupil na nádraží v levných knihách za 39,- Kč. Zaujala mě obálka, tím ale veškeré kladné vlastnosti končí. Autor je zcela neoriginální, vše je až okatě inspirováno Hunger Games apod. Po přečtení komentářů níže a u jeho druhé knihy, jsem se podíval na další "tvorbu" tohoto "autora" a naprosto stejný dojem - neoriginální, všechno jak přes kopírák, jako "textař" a "hudebník" nebo snad "vtipný bavič" - obdobný názor jako na tuto knihu... o ničem! Pan "spisovatel" se prezentuje jako úspěšný, ale kde je mu to tak jedině přijato, jsou školy, kde je tento výtvor bohužel žákům předkládán, snad i nucen během nudných autorských čtení. Mělo by být zakázáno některé knihy tisknout! Kdybych si za ty peníze koupil raději toaletní papír, bude to daleko užitečnější!