Sen safari přehled

Sen safari
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23108/bmid_sen-safari-wSu-23108.jpg 4 13 13

Kniha je vlastně deníkem manželů Vágnerových,který si vedli při výpravách do Ugandy a Keni,kde prováděli odchyt žiraf,zeber,antilop a dalších druhů exotických zvířat pro ZOO ve Dvoře Králové.Kniha je doplněna mnoha překrásnými fotografiemi africké přírody i jejích obyvatel.Autory fotografií jsou taktéž manželé Vágnerovi.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sen safari. Přihlašte se a napište ho.

Kosta96
25.08.2024 3 z 5

Zajímavá kniha, která prostřednictvím jednoduchých a krátkých zápisků Josefa a Zdeny Vágnerových vypráví o houževnatosti se kterou se bývalý ředitel zoologické zahrady ve Dvoře Králové pustil do projektu Safari. Nejenže přivezl mnoho zvířat a dokázal je i úspěšně rozmnožit, díky čemuž dnes ZOO ve Dvoře dosahuje vysoké úrovně, ale vlastně tím zachránil spoustu druhů zvířat, které se ještě spoustu let po jeho smrti vrací zpět do Afriky, aby tam mohly žít jako v době, kdy je odtamtud Ing. Vágner odvážel. Kniha má spoustu nádherných fotografií, ale textu je méně a vzhledem k tomu, že je to výhradně upravený přepis deníkových zápisků, tak vás to prostě tolik nevtáhne. I tak si myslím, že tři hvězdičky jsou pro tuto publikaci adekvátní.

JulianaH.
30.01.2019 2 z 5

(Čteno ve 13 letech.) Vydání společného deníků manželů Vagnerových, kteří v Africe odchytávali zvěř pro chovatele a zoologické zahrady. Mně připadaly záznamy poněkud nepřehledné (nejsou podepsané, takže jsem netušila, který z manželů je autorem) a jednotvárné. Chyběla souvislost vyprávění. Je ale třeba mít na paměti, že jde vlastně o soukromé záznamy, které nebyly psány se zřetelem k tomu, že budou zveřejněny.
Příběh se skládá ze tří částí, z nichž každá popisuje jednu expedici:
Safari I: Uganda, 1967-1968
Safari II: Uganda, 1968-1969
Safari III: Uganda, 1969-1970
Asi polovinu knížky tvoří fotografie.

Kniha Sen safari v seznamech