Sen safari = Safari dream přehled

Sen safari = Safari dream
https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/417898/bmid_sen-safari-safari-dream-GAL-417898.png 4 13 13

Populární deník Josefa a Zdeny Vágnerových nazvaný Sen safari o slavných odchytech exotických zvířat vychází znovu po 47 letech v druhém upraveném vydání. V knize s českým i anglickým textem jsou kromě Vágnerových zápisků desítky unikátních dobových fotografií z Afriky i dvorské zoo. Některé nebyly dosud zveřejněny. Oproti původnímu vydání je v ní navíc výčet všech Vágnerových zranění z výprav a rovněž doslov současného ředitele safari parku Přemysla Rabase. V roce tohoto vydání by Josef Vágner oslavil 90 let. Právě na počest jeho památky vyšla v reedici jeho knižní prvotina. Vydala ji Nadace Josefa a Zdeny Vágnerových, jejíž předsedkyní je jejich dcera Lenka Vágnerová. Překlad do angličtiny: Caroline Kovtun.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sen safari = Safari dream. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Kosta96
25.08.2024 3 z 5

Zajímavá kniha, která prostřednictvím jednoduchých a krátkých zápisků Josefa a Zdeny Vágnerových vypráví o houževnatosti se kterou se bývalý ředitel zoologické zahrady ve Dvoře Králové pustil do projektu Safari. Nejenže přivezl mnoho zvířat a dokázal je i úspěšně rozmnožit, díky čemuž dnes ZOO ve Dvoře dosahuje vysoké úrovně, ale vlastně tím zachránil spoustu druhů zvířat, které se ještě spoustu let po jeho smrti vrací zpět do Afriky, aby tam mohly žít jako v době, kdy je odtamtud Ing. Vágner odvážel. Kniha má spoustu nádherných fotografií, ale textu je méně a vzhledem k tomu, že je to výhradně upravený přepis deníkových zápisků, tak vás to prostě tolik nevtáhne. I tak si myslím, že tři hvězdičky jsou pro tuto publikaci adekvátní.

JulianaH.
30.01.2019 2 z 5

(Čteno ve 13 letech.) Vydání společného deníků manželů Vagnerových, kteří v Africe odchytávali zvěř pro chovatele a zoologické zahrady. Mně připadaly záznamy poněkud nepřehledné (nejsou podepsané, takže jsem netušila, který z manželů je autorem) a jednotvárné. Chyběla souvislost vyprávění. Je ale třeba mít na paměti, že jde vlastně o soukromé záznamy, které nebyly psány se zřetelem k tomu, že budou zveřejněny.
Příběh se skládá ze tří částí, z nichž každá popisuje jednu expedici:
Safari I: Uganda, 1967-1968
Safari II: Uganda, 1968-1969
Safari III: Uganda, 1969-1970
Asi polovinu knížky tvoří fotografie.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sen safari = Safari dream v seznamech

v Přečtených22x
ve Čtenářské výzvě3x
v Doporučených5x
v Knihotéce20x
v Chystám se číst5x
v Chci si koupit7x