Šepkár přehled
Alex North
Ak necháš dvere napoly otvorené, začuješ niečo šeptom ševelené Po nečakanej smrti manželky sa zdrvený Tom Kennedy so synom Jakom presťahuje do zapadnutej dedinky Featherbank, aby začali odznovu. Lenže dedina má temnú minulosť. Pred dvadsiatimi rokmi v nej zvrátený sériový vrah uniesol a zavraždil piatich chlapcov. Zločinca, ktorý sa stal známym ako Šepkár, sa napokon podarilo vypátrať a dostať za mreže. Tom a Jake si, samozrejme, s dávnym zločinom nerobia žiadne starosti a pomaly sa usídľujú v novom dome. Jedného dňa však zmizne ďalší chlapec a Jake sa odrazu začne správať akosi inak. Tvrdí, že za oknom počuje šepot...... celý text
Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: 2019 , LindeniOriginální název:
The Whisper Man, 2019
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šepkár. Přihlašte se a napište ho.
Když necháš dveře napůl otevřené, uslyšíš šepot, jak se dovnitř dere. Když okno na kličku nezavřeš, zaťuká na okno, než bys řekl švec. Když jsi smutný, sám a bez nálady, ani se nenaděješ a Našeptávač je tady.
Další opět skvěle napsaný thriller. Začátek se zdá být jako všechny ostatní. Nastěhování do nového domu, nový začátek v novém mestě. Ale tady je to trochu jiné. Tady se kombinuje Thomas Harris (všichni víme jakou knihu myslím) s mysteriózním , děsivým nádechem z kterého běhá mráz po zádech. Ten styl vyprávění mi naprosto sedl obzvláště když se tam kombinují 2 styly, což jsem takto četl poprvé. Tady můžete hned na začátku odhadnout o co půjde, ale Alex vám to příjemně natahuje a tu strunu napětí drží kapitolu za kapitolou. A musíte si počkat na potvrzení svého odhadu, který se vám stejně sesype jako domeček z karet.
Za mě určitě super. Výborně se to čte, takový nepřekombinovaný krimi thriller s trochou mystery, která nakonec byla menší než se zdálo. Opravdu hezky a plynule se to četlo, člověk se v ničem neztrácel a často dopředu tušil. Musím doporučit.
Knižní novinky (38. týden)
16.09.2019
Kniha Šepkár v seznamech
Pěkné, pěkné, jen těch psychologizujících mouder mohlo být méně.