Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva přehled

Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva
https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524500/bmid_seriovi-vrazi-proc-a-jak-se-udaly-n-652d8ebb2d1dc.jpg 4 16 16

Za poslední roky se objevilo mnoho nových informací a celá nová odvětví, která nám poskytují překvapující náhled na povahu člověka a naše chování včetně sklonů k sériovému vraždění. A to jak z pozice přihlížejícího, tak z pozice pachatele. Historik a novinář Peter Vronsky se snaží pochopit, jak toto chování zapadá do lidské historie sahající až do pravěku, což je podle něj klíčem k pochopení podstaty chování sériového vraha. Každý případ sériové vraždy má svůj čas a své místo, historii a geografii, vedoucí k osudnému okamžiku, kdy se sériový vrah potká se svou obětí. Trajektorie vraždy se rozvíjí v čase a prostoru, ale je ohraničena skrytou sítí temných fantazií a bizarních sexuálních závislostí, které se v některých případech vyvinuly už v raném věku pěti let. Tyto fantazie a projevy chování se neobjeví zničehonic, ale vyvíjejí se v husté kulturní, historické a sociální ekologii jako plynulý kulturní dialog vzteku a šílenství.... celý text

Literatura naučná Historie Psychologie a pedagogika
Vydáno: , Grada

Serial Killers: The Method and Madness of Monsters, 2004

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva. Přihlašte se a napište ho.

zsykorova
16.06.2024 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, co jsem o tomto tématu četla. Autor propojuje fakta a příběhy, věci popisuje přímo a nezatěžuje čtenáře zbytečnými informacemi. Moc povedená publikace.

_Brunetka_
13.06.2024 4 z 5

Pro upřesnění, hodnotím 4,25*.

Tahle knížka mě zaujala v katalogu nabídky hned a věděla jsem, že si ji prostě musím přečíst - a přestože se jedná formátem a rozsahem o bichličku, nelituju jediné stránky. Autor vás nezahlcuje odbornými termíny, z kterých nevíte hlavu ani patu - naopak je tato publikace i pro laiky a já měla celou dobu pocit, jako bych poslouchala sakra příjemnou přednášku. Nedočkáte se tu nějakých krvavých a nechutných detailů, není to hlavní smysl a já to velmi oceňuju. Pro mě jako pro člověka, který s podobnými knihami zatím nemá zkušenosti, bylo toto dílo plné nových a zajímavých informací, jež byly podány srozumitelnou a strhující formou. Opravdu hodně jsem toho nevěděla a ohledně spousty věcí mi Peter Vronsky nasadil brouka do hlavy. Pokud se tedy alespoň trochu zajímáte o tuto tématiku, za mě se jedná o jednoznačné doporučení.

hanina.k
28.04.2024 5 z 5

Sérioví vrazi, těžké téma zpracované investigativním historikem. Poradil si s tím dobře, kniha je čtivá a obsah ucelený. Jak vůbec pojem ,,sériový vrah" vznikl? Jak se vrazi ještě rozdělují? Kdo se považuje za prvního sériového vraha na světě? Odpovědi na tyhle a spoustu dalších otázek v knize najdete. Pro ,,milovníka" zločinu je tohle, jako pro češtináře, Pravidla českého pravopisu. Vřele doporučuji, já jsem si čtení užila.

Čas lovu, Naše vina a další knižní novinky (43. týden)

22.10.2023

Kniha Sérioví vrazi: Proč a jak se udály nejhorší zločiny v dějinách lidstva v seznamech

v Mé knihovně49x

Autorovy knížky