Serpico přehled

Serpico
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/33254/serpico.jpg 4 56 56

Při přijetí do policejního sboru Frank Serpico odpřisáhl, že bude ctít a dodržovat zákony. Odmítl potom stát stranou a přimhuřovat oči nad korupcí v řadách policie.

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Svoboda

Serpico, 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Serpico. Přihlašte se a napište ho.

Hemingway178
24.07.2024 3 z 5

True crimi. Já začnu z druhé strany. Ten film je v mé naprosté topce. A i celou dobu jsem měl před očima božského Al Pacina. Ale kniha už takový šlágr bohužel nebyla. Jedná se v podstatě suchý dokument, který ve mně nedokázal vzbudit žádné větší emoce. Spíš údiv, že ač přes 5 let výřil hlavní hrdina bahno, tak se mu za celou dobu, kromě pár zlých pohledů, nic nestalo. Událost, která rámcuje vyprávění nepočítám. Korupce u policie je zkrátka celosvětový problém a vždy by měla být snaha ji vymýtit, ale ještě nikdo nepřišel na to, jak to udělat. Protože za a) příležitost dělá kriminálníka, b) ruka ruku myje a c) kdyby jsme potrestali všechny, co si to zaslouží, tak kolik by nám těch ochránců a pomahačů asi zbylo?

rickiwolf
08.07.2024 3 z 5

Čekal jsem od knihy více. Tady vlastně bylo od začátku do konce jedno téma, a to špinavé peníze, které získávali policisté během své služby. Velice mi to svým stylem připomínalo reportáž o nešvarech v systému práce v daném sboru. A situaci, kdy se s tím jednotlivec snaží něco dělat. Je až zarážející, kam až korupce prorostla. Film bych vidět po přečtení knihy ani nechtěl, protože mě toto téma moc neoslovilo.

maryzka
05.12.2021 5 z 5

Nemohla jsem se od této knihy odtrhnout. Román o neúplatném policajtovi tak to snad patří do fantazie. Ale stejně bych chtěla vidět ten film, jak to slibují v knize

Zfilmováno

Serpico (2002)