Šest rudých jeřábů přehled

Šest rudých jeřábů
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/499510/bmid_sest-rudych-jerabu-ukK-499510.jpg 5 70 70

Šiori, jediná princezna Kiaty, má tajemství. V jejích žilách koluje zakázaná magie. Obvykle ji dobře skrývá, ale ráno v den zásnubního obřadu se Šiory přestane ovládat. Její chyba se zprvu zdá být šťastnou náhodou, která předejde nechtěné svatbě, ale zároveň upoutá pozornost Raikamy, její nevlastní matky. Raikama má vlastní temnou magii a mladou princeznu vyžene, promění její bratry v jeřáby a varuje Šiori, že o tom nesmí nikomu říct, protože s každým slovem, které jí unikne ze rtů, jeden z jejích bratrů zemře. Šiori, bez hlasu a sama, pátrá po svých bratrech a na své cestě odhalí spiknutí, jehož cílem je ovládnout trůn - spiknutí, které je ještě zvrácenější a proradnější, lstivější a složitější než Raikamina zrada. Jedině Šiori může dát království do pořádku, ale aby to dokázala, musí důvěřovat právě tomu chlapci, za kterého tak tvrdě bojovala, aby si ho nevzala. A musí přijmout magii, kterou se celý život učila zadržovat - bez ohledu na to, co ji to bude stát.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot

Six Crimson Cranes, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šest rudých jeřábů. Přihlašte se a napište ho.

Knihochod
30.11.2024 5 z 5

Šesť karmínových žeriavov je vlastne Sedem zhavranelých bratov, avšak o kus krutejších a o jedného brata chudobnejších, ale zato plných prvkov ázijských rozprávok a mytológie. A aby som nezabudla, na scénu prídu aj draci.

Nebudem tu spievať ódy na vizuálnu stránku knižky, ktorú vo vydavateľstve Pandora naozaj vymazlili (ostatne ako všetky knižky, ktoré pod ich značkou vychádzajú), a vrhnem sa rovno na tú dejovú, ktorá ma s prvou stranou úplne pohltila a tak som jednoducho musela stále čítať ďalej a ďalej, aby som vedela čo bude ďalej. Samozrejme, príbeh si nesie svoje rozprávkové prvky po celú dobu a je vidieť, že autorka má všetko dokonale premyslené a prepojené.

I keď sa v priebehu čítania stretáva čitateľ s relatívne veľkým počtom postáv, o každej si dokáže vytvoriť taký akurátny obraz vďaka tomu, ako sú vykreslené. Ani obyčajná slúžka nie je len čiernobielou postavou na pozadí, ktorá sa tam len tak kdesi mihla, ale má svoj charakter a svoje nedokonalosti, čo si v knihách veľmi cením. Rovnako ako vývoj charakteru hlavnej protagonistky, kedy je nádherne vidieť, ako ju rôzne udalosti menili a formovali.

Trošku by som chcela vytknúť, že na konci knižky sa toho deje naozaj veľa a tak to môže na čitateľa pôsobiť mätúco, ale na druhú stranu by som na knižke nezmenila absolútne nič. Ale teda už teraz sa neviem dočkať druhej časti.

Blanka29
29.11.2024 5 z 5

Nutně potřebuji druhý díl :) Miluji tuhle knížku, i když věkově bych už neměla věřit na pohádky, ale i tak, jsem se ráda nechala pohltit touto nesmírně napínavou a krásnou výpravou za zlomením kletby....
Příběh byl inspirovaný sedmero krkavci s prvky asijské mytologie, která tomu dodávala určité kouzlo a Takkan, bože, já ho miluju :)

Rowana
24.09.2024 4 z 5

Půvabně převyprávěný pohádkový příběh, který v našich krajích známe jako Sedmero krkavců - bratři zakletí do ptačí podoby a jejich mlčící sestra, která se je snaží vysvobodit. Tady dovedně propletené s řadou asijských motivů, mýtů a legend.
Těším se na pokračování.

Kniha Šest rudých jeřábů v seznamech

Autorovy knížky

2023  91%Šest rudých jeřábů