Dým ve větru přehled

Dým ve větru
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/23215/bmid_sestra-fidelma-dym-ve-vetru-UFC-23215.jpg 5 72 72

Sestra Fidelma série

v dalším příběhu anglického autora Petera Tremaynea se čtenáři znovu setkají s hlavní postavou těchto vyprávění, sestrou Fidelmou. Bývalá příslušnice kláštera sv. Brigid v Kildare, řeholnice Fidelma, je žena výjimečná i ve svobodomyslném Irsku sedmého století. Dosáhla vysokého vzdělání a stala se dálaigh, advokátkou soudního dvora. Opravňuje ji to k vyšetřování zločinů, může vystupovat jako žalobkyně i jako obhájkyně a někdy i vynášet rozsudky. Příběh Dým ve větru se odehrává v době, kdy Fidelma se saským bratrem Eadulfem, který ji věrně na cestě dobrodružství provází, putuje do Canterbury, města vévodícího anglosaským královstvím. Bouře je přinutila přistát na pobřeží království Dyfed a dlouho nepotrvá a ocitnou se uprostřed událostí, jež vyvolala vražda mladé dívky. Po nejrůznějších svízelích nakonec Fidelma s Eadulfovou pomocí pravého viníka odhalí.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Historické romány
Vydáno: , Vyšehrad

Smoke in the Wind, 2001

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dým ve větru. Přihlašte se a napište ho.

Bedřich63
22.11.2023 5 z 5

U této knihy bych znovu musel opakovat svá předchozí hodnocení série Sestra Fidelma. Sehraná dvojice opět řeší zpočátku nepochopitelné vraždy, se kterými je čtenář postupně seznámen a detailně sleduje krok po kroku odhalování pachatelů.
Opět jsem si četbu užil a zůstávám věrným fanouškem.
Ještě mám před sebou spoustu dílů a jsem zvědavý, jak se děj bude dále posouvat.

Luigi1
25.05.2023 4 z 5

Krásně čtivé ,děj krásné plyne

hanzmb
11.11.2021 5 z 5

Jak už bývá zvykem, zase další vynikající historická detektivka. Zajímavá zápletka, spousta napětí, poutavé historické reálie. Co chtít víc. Jen trochu té romantiky by autor Fidelmě mohl dopřát. Zajímavé bylo i změněné prostředí, i když ten Wales byl Irsku dost podobný.
Jedině snad malá slabina v tom, že většina závěrečných dedukcí se dala už někdy od třetiny knihy tušit.

Kniha Dým ve větru v seznamech