Sestra lovce čarodějnic přehled

Sestra lovce čarodějnic
https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/380574/bmid_sestra-lovce-carodejnic-mzm-380574.jpg 3 100 100

„Kolik žen můj bratr Matthew zavraždil? Pokud mohu soudit, bylo jich sto a jedna k tomu…“ Když Alicin manžel zemře při tragické nehodě, vrací se mladá žena do rodné vesnice, kde stále ještě žije její bratr Matthew. Zdánlivě poklidná obec je však plná napětí. Mezi obyvateli se šíří zvěsti o hrůzných činech, o čarodějnictví… a o knize plné ženských jmen, do níž Matthew zapisuje stále nová a nová. Co se skrývá za jeho posedlostí? A jak se Alice vypořádá se zjištěním, že sama hraje v jeho plánech hlavní roli?... celý text

Literatura světová Historické romány
Vydáno: , Knižní klub

The Witchfinder's Sister, 2017

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sestra lovce čarodějnic. Přihlašte se a napište ho.

Veronika33
01.12.2024 5 z 5

Pri tejto knihe som bola zase raz prekvapená o čom je v dôsledku nečítania anotácií pri kúpe. Neviem prečo som mala utkvelú predstavu, že pôjde o fantasy príbeh. Nakoniec som bola príjemne prekvapená, že sa jedná o historický príbeh čiastočne vyplývajúci podľa skutočnosti. Kniha ma neskutočne pohltila, bavila ma od začiatku do konca a teda nechcela by som žiť v tomto časovom období. Odporúčam vrelo.

GeorgieAnne
04.11.2024 2 z 5

Nápad dobrý ale zpracování už nikoliv. Opět je to velká škoda protože autorka zde prokázala, že popis doby a prostředí jí jdou vážně skvěle (dokázala jsem si živě představit, kde se postavy pohybují), bohužel popisy postav a jejich emocí tak dobré nejsou.
Děj knihy je takový nemastný neslaný, nic se neděje, samé narážky, domněnky hlavní hrdinky a když se to konečně rozjede tak to také rychle končí.
Poslední věta mě dostala a přiznám se, že kdyby to bylo v knize zakomponováno možná by to bylo zajímavější. Možná...

cori
05.07.2024 3 z 5

Alice Hopkinsová se na jaře 1645 vrací jako vdova z Londýna do domu jejího nevlastního bratra Matthewa, který dělá kariéru lovce čarodějnic, aby překryl svůj fyzický hendikep a vyrovnal se zesnulému otci, proslulému reverendovi. Autorka pozvolna popisuje, jak se v prostých lidech šíří nenávist a fanatismus a jak se snaží nalézt viníky jejich osobních neštěstí (smrt dítěte, úhyn či zchromnutí hospodářských zvířat). Alice je proti své vůli vtažena do lovu na čarodějnice, když musí bratra doprovázet po hrabství a dělat obviněným ženám osobní prohlídky jejich těl. Celkem věrohodné vylíčení dobových reálií a myšlení.

Korunní princezny, Sparrow a další knižní novinky (20. týden)

14.05.2023

Knižní novinky (4. - 17. června)

04.06.2018

Kniha Sestra lovce čarodějnic v seznamech