Setkání s Čínou přehled

Setkání s Čínou
https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/111361/bmid_setkani-s-cinou-Sez-111361.png 4 2 2

Reportáž přináší poznatky o životě dnešní čínské společnosti a tamějších kulturních tradicích. Setkání s Čínou jsou setkání s bohatou historií, kulturou, filosofií, tolerancí různých náboženství, divukrásnou přírodou, exotickou architekturou i ruchem velkoměst.Hlavně jsou to však setkání s lidmi, která činí z tohoto obrazového cestopisu velmi působivou výpověď o životě Říše středu, nádherné země, která každému učaruje. Oba autoři, každý po svém, slovem i obrazem, vyjadřují své zaujetí Čínou, kterou v uplynulých letech mnohokrát navštívili.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Setkání s Čínou. Přihlašte se a napište ho.

Taťka Hraboš
22.01.2025 4 z 5

Je to určitě kniha, která stojí za přečtení. Pro mě tedy hlavním lákadlem byly fotografie Josefa Ptáčka; zejména ty černobílé stojí za to. Velká část obrazového materiálu pochází ovšem i od autorky textu, jejíž fotografie také nejsou úplně špatné, ale mají spíše dokumentární hodnotu. Nakonec ovšem i ta textová část stála zato, byť je od počátku zřejmé, že autorka není ani žádný profesionální spisovatel. Procestovala však opravdu Čínu v mimořádném rozsahu a dokázala si obstarat i mnoho zajímavých informací. Zprvu mi vadil jakýsi skoro až nekritický obdiv k této zemi, ale křivdil bych autorce, kdybych tvrdil, že negativa kolem sebe nedokázala vnímat, spíše jako zjevně bytostná optimistka kladla mnohem více důraz na to krásné a zajímavé, co se v této podivuhodné zemi dá objevit – a to jak v přírodě a mezi památkami, tak mezi lidmi.

Kniha Setkání s Čínou v seznamech

v Mé knihovně4x