Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou přehled
Dana Huňátová
Příběh výrazné osobosti starého českého rodu na pozadí moderních dějin. Zámky Zásmuky a Častolovice za války zabrali okupanti a v roce 1948 znárodnili komunisté. Před komunistickou represí se rodině podařilo uprchnout na Západ. Diana prožila pestrý život v různých částech světa a prosadila se jako interiérová designérka. Po návratu do vlasti v roce 1990 se věnovala Výboru Dobré vůle Olgy Havlové, mj. upravovala interiér lánského zámku, a především dokázala s obrovským nasazením zrenovovat zcela zchátralé Častolovice.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou. Přihlašte se a napište ho.
Po naprosto skvěle knize Cesta, od Cecilie Sternberk, naprosté zklamání. Životní příběh paní Diany Phipps Sternbergové je zde podán popisnou, nezáživnou a nic neříkající formou.
Tato vzdělaná, inteligentní, šikovná a noblesní dáma pro mě stále zůstává záhadou. Možná by stačilo pár osobních slov a mohlo to dopadnout lépe.
Za snahu hodnotím 2*, pocitově 1,5*.
Protože jsem četla knihu Cesta, nebyly informace v této knize pro mě až tolik nové a překvapující, spíše takový drobný doplněk o životě Diany.
Poctivější by bylo hodnocení 3,5.
Město v oblacích, Území vlků a další knižní novinky (18. týden)
01.05.2022
Kniha Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou v seznamech
2022 | Setkání s Dianou Phipps Sternbergovou |
2021 | Matka diplomatka |
2019 | Sametová diplomacie |
Moje odbočení z detektivního žánru.
Pocházím cca 12 km. od Častolovic , kde jsem měl známé a na kole tam, to byla vždycky příjemná projížďka. Samozřejmě zámek a park hojně využívají i domácí občané a opravdu bylo možně hraběnku Dianu zahlédnout v areálu. Čili tato kniha je pro mě přínosná a dft. povinná.
Knihu Cesta - Cecilia Sternbergová , chci darovat své babičce z Kvasin, a třeba i ji časem přečtu.
Mám rád vybavení zámků, ty vyřezávané , do detailu vypracované věci, které dnes absolutně chybí. Kazetové stropy právě v Častolovicích stojí za to, jako dft. celý zámek. Ano paní Diana byla a je obdivuhodná.
Čili knihu budu hodnotit 100%.