Sever proti Jihu přehled

Sever proti Jihu
https://www.databazeknih.cz/img/books/23_/230639/bmid_sever-proti-jihu-Ygz-230639.jpg 4 161 161

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sever proti Jihu. Přihlašte se a napište ho.

RoBertino27
11.09.2024 4 z 5

Pro mnohé čtenáře se Jules Verne stal typickým autorem dobrodružných románů na pomezí sci-fi, plných tajemných a často komplikovaných postav. Osobně se domnívám, že v "epizodě" z americké "zásadní" války dokázal vybudovat velmi zajímavou zápletku, tentokrát postavenou ryze na vypravěčském umění a mistrné kombinaci. Nelze tedy Sever proti Jihu odsuzovat jen proto, že tu nenajdeme žádnou technickou, dosud neznámou novinku nebo dobývání dosud neznámých území, případně cestu mimo Zemi. Naopak se tu lehce populární formou dozvíme něco drobného z dávné americké historie.

witko
28.09.2023 3 z 5

Pro mne tak trochu jiný Verne než jakého jsem zatím četl. I tak mne román bavil.

former3980
17.10.2022

FLORIDA, USA. Ako dosť kritizované dielo som ho vzal do ruky až ako 31. v poradí verneoviek, vydaných na Slovensku. Hoci to chvíľami neodsýpalo, ako tie najlepšie, rozhodne to nebolo sklamanie. Naopak, vojna Sever vs Juh je pre nás väčšinou zhrnutá do pár fráz z wiki - kedy bola, koľko trvala, koľko mŕtvych zostalo, kto vyhral. Tu je vylíčená na príbehu rodiny, do ktorej života tvrdo zasiahla. A Verne tuná opismi rozhodne nešetrí. Hrôzy vojny sú vždy najviac precítené na osudoch konkrétnych ľudí. 70 %

Kniha Sever proti Jihu v seznamech