Seznam hostů přehled
Sanne Averbeck
Svět je obec a Facebook jeho vývěsní deska. Carola Martins má lidi i sociální sítě pod kontrolou. Pravidelně pořádá večírky, na které zve důležité osoby. Má skvělou kariéru a zdá se, že jí nic nestojí v cestě. Ale ve chvíli, kdy dosáhne největších úspěchů, lidé kolem ní začnou umírat – jsou brutálně vražděni. Vše ukazuje na to, že pachatelem na Carola. Zdá se, že někdo chce zcela zničit její život. Aby tomu zabránila, musí zveřejnit svůj nejcennější majetek: seznam hostů!... celý text
Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: 2019 , OmegaOriginální název:
Die Gästeliste, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Seznam hostů. Přihlašte se a napište ho.

Po přečtení prvních pár stran jsem si hned řekl, že to asi není kniha pro mě, ale spíše pro ženy. Nicméně jsem přeci jen pokračoval dál a jsem rád. Děj se začal stáčet správným směrem a já si začal příběh užívat. Příjemné čtení na všední večery.
Co se týče postav, zápletky, zvratů, vražd a příběhu celkově. Jasně, jsou na trhu i lepší knihy, lepší thrillery, lepší detektivky. V tomto ohledu souhlasím s většinou komentujících. Nicméně pro mě bylo zajímavé koukat na vyšetřování zločinu přímo z pohledu komunity, nikoliv z pohledu policejního oddělení. A vzhledem k tomu, že i přes rozsáhlost příběhu je čtivost perfektní, hodnotím vysoko. Nicméně podruhé ji číst nebudu.

Knihu jsem přečetla jendím dechem, ale její čtivost je bohužel jediná deviza. Něco tak plytkého a prvoplánového jsem už dlouho nečetla. Nevykreslené charaktery postav, nedotažená absurdní zápletka, která na konci ani není vysvětlená, tohle a další věci dělají z knihy laciný škvár. Téma letošní čtenářské výzvy je splněno, ale o nějaké literární hodnotě nebo dokonce díle se zde mluvit nedá.
Knižní novinky (9. týden)
24.02.2019
Kniha Seznam hostů v seznamech
v Mé knihovně | 137x |
Ach jo..
Tahle kniha měla opravdu potenciál, ale ten překlad byl prostě divnej.
Motiv pachatele celkem triviální a ne moc uvěřitelnej, dost věcí mi přišlo nevysvětlených a nelogických.
Hlavní postava byla krajně nesympatická p***, co hledí jen na vlastní prospěch.
(možný spoiler) - Opravdu nikdo celou dobu nehledal komisaře Boshe? To jako fakt? Co to měl za kolegy, prosím vás? Policejní vyšetřování se prakticky nekonalo; snad se jen čekalo na další oběť.
Jsem ráda, že to mám přečtené - odkládala jsem to roky, a přijde mi, že kdybych knihu nečetla, asi o nic nepřijdu.
Dávám 3*, a to jen proto, že se to kupodivu i přes nedostatky četlo rychle.