Shi. Kniha 1 a 2 přehled

Shi. Kniha 1 a 2
https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/480091/bmid_shi-1-2-ozD-480091.jpg 4 46 46

Shi série

Rok 1851. První světová výstava v Londýně, místo, kde mají být představeny kulturní a technické úspěchy národů světa... Uprostřed výstaviště je nalezen „hrob“ skrývající tělo novorozeného dítěte. Aby se anglická elita zachránila před mezinárodním skandálem, snaží se celý případ utajit, ovšem dvě ženy, anglická aristokratka a japonská žena – matka novorozeněte, se vydávají na tažení proti Britskému impériu, aby okolnosti případu objasnily... Z temného Londýna viktoriánské éry se tak rozpřede příběh pomsty.... celý text

Literatura světová Komiksy Historie
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Shi I + II , 2017


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Shi. Kniha 1 a 2. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

evickakyticka
05.11.2023 5 z 5

Na tento komiks jsem narazila náhodou a po letmém prolistování si ho z knihovny hned půjčila. Něco mi říkalo, ať si půjčím oba svazky zároveň. Bohužel jsem tak neudělala, ale aspoň se teď budu těšit. Komiks se mi moc líbil. Úplně perfektní kresba, to nejvíc. Příběh, který se prolínal v dvou linkách byl taky super. Do toho špetka nahoty, akce, Asie.... Plný počet je tam!

jarynek
19.01.2023 5 z 5

Tak toto bylo zatím lepší, než jsem očekával. Cesta za pomstou v atmosféře viktoriánské Anglie a vedle toho paralelně na pozadí ještě další příběh, přičemž oba mají zajímavou zápletku. Hlavní linka pak obsahuje větší počet záporných, především mužských, hrdinů, ale spíše než agitka proti mužům je to otázka výrazných třídních rozdílů a tehdejšího postavení mužů ve společnosti. To se pak ženám těžko bojuje, i když občas jim nic jiného nezbývá. Hlavní hrdinky vystupují sympaticky a čtenář jim plně drží palce ve všech krkolomných situacích. Mnohem více nejednoznačně zatím působí vedlejší linka ze současnosti, kde se k pomstě využívají i prostředky z oblasti terorismu. Tak snad pokračování udrží nastavenou laťku.


Norri
29.05.2022 4 z 5

Fantasy příběh o pomstě z viktoriánského Londýna. Od tohoto komiksu jsem vlastně nic nečekal. Nic jsem si o tom nezjišťoval a plně jsem se spolehnul na výběr pana Vybírala. A tak jsem z určitých aspektů toho komiksu mírně překvapený. Musím říct, že je velmi těžké to hodnotit podle první knihy. Svádí to k předjímání a unáhleným závěrům. Například to vypadá, že se snaží obhajovat terorismus, a to v dějové lince ze současnosti. Také neumím úplně zhodnotit míru prohnilosti viktoriánského britského impéria, ale podle dějové linky z minulosti to vypadá, že imperiální aristokracie devatenáctého století byla to největší zlo na světě. Ale chápu, bylo potřeba rozdat karty a jasně rozlišit tým utlačovaných a utlačovatelů. Musím říct, že hra je rozehraná velmi dobře. Je to napínavé, pěkně nakreslené a jsem moc zvědavý, jak to dopadne a jaké ideologické a morální závěry to bude mít.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Shi. Kniha 1 a 2 v seznamech

v Přečtených50x
ve Čtenářské výzvě1x
v Knihotéce32x
v Chystám se číst13x
v Chci si koupit5x
v dalších seznamech2x