Sibírske zápisky (1915 - 1920) přehled
Mikuláš Gacek
![Sibírske zápisky (1915 - 1920) Sibírske zápisky (1915 - 1920)](https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/275960/mid_sibirske-zapisky-1915-1920-2g6-275960.jpg?v=1450580207)
Autobiografické dielo reflektuje obdobie prvej svetovej vojny a krátko po nej, keď sa Mikuláš Gacek dostal na ruskom fronte do zajatia a odtiaľ na Sibír. Ako jeden z mnohých aj on vstúpil do česko-slovenských légií a zúčastnil sa na ich ťažení po Transsibírskej magistrále až do Vladivostoku. Dielo vybavené poznámkami a štúdiou Mgr. Petra Cabadaja sprítomňuje literárnu tvorbu takmer zabudnutého tvorcu a je významným dokumentom doby, ktorá predznamenala ďalší historický vývoj Slovenska.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sibírske zápisky (1915 - 1920). Přihlašte se a napište ho.
![martin_aston martin_aston](https://www.databazeknih.cz/img/users/empty.jpg?v=1446561771)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Zápisky slovenského legionára. Pútavé čítanie o strhujúcej dobe 1. sv. vojny a vzniku ČSR. Zaujímavé sú popisy prvých pnutí medzi Čechmi a Slovákmi ohľadom veliaceho jazyka, ako i hodnotenie Štefánika.
Kniha Sibírske zápisky (1915 - 1920) v seznamech
v Mé knihovně | 2x |
1936 | ![]() |
1996 | ![]() |
1995 | ![]() |
Celkom zaujímavé čítanie na zážitky slovenského legionára, ktoré zažil počas Veľkej vojne, aj po nej.
Tiež a aj na pohľad na spolunažívanie zajatcov s obyvateľmi vtedajšieho Ruska ale aj iných ľudí.