Sicílsky kmotor přehled

Sicílsky kmotor
https://www.databazeknih.cz/img/books/20_/204937/bmid_sicilsky-kmotor-204937.jpg 4 13 13

V srdci Sicílie sa v rokoch 1921 a 1943 odohráva príbeh lásky a smrti, zakorenený v pôde bohatých veľkostatkárov a zmáčaný krvou roľníkov nachádzajúcich sa v bezútešnej situácii. V tejto nádhernej, no zúfalej krajine isté knieža – Ferdinando Licata, nazývaný u patri – pochopí, že časy sa menia a v ovzduší narastajúceho násilia sa Amerika javí ako ideálne útočište. A práve na novom kontinente u patri naplno využije svoje schopnosti.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Father


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sicílsky kmotor. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (4)

petr_
20.05.2020 4 z 5

Tuto knihu musím srovnávat s "Kmotrem". Zatímco Kmotr popisuje vývoj mafiánského podhoubí v Americe a jeho praktiky, tak tato kniha začíná na Sicílii v době Musoliniho, kde mafie soupeří s fašistickými bojůvkami. Členové mafie jsou nuceni emigrovat do ameriky, kde se zapojují do rodin mafie.

Takže to co se mi líbí na této knize je příběh na pozadí skutečných událostí. Popis událostí za druhé světové války, kdy mafie hlídala přístaviště před sabotážemi, docela odpovídá skutečnosti i když se asi nikdy nedovíme, jak to bylo doopravdy. Stejně tak události na Sicílii při vylodění spojenců.
Je to dobrá kniha

Adapa
19.08.2016 4 z 5

Naprosto jiná mafiánská kniha než jsem dosud četl. Tak nějak se nedá s ničím srovnávat.

Na začátku pomalejší rozjezd, pravidelné přeskakování z děje knížky do roku 1921, kdy se postupně vše odhaluje a ukazuje, jak dávná křivda a zrada stále působí.

V Americe se to najednou vše rozjíždí a zrychluje až zbytečně moc. Ke konci by knížka už nemusela tak zrychlovat některé scény - například s Lucky Lucianem apod., naopak zpomalit, jak to bylo na začátku.

Velmi dobrá knížka, kterou bych doporučil každému milovníkovi románů z prostředí mafie.


ko.mi
06.08.2014 5 z 5

Ze začátku zvláštní Sicilský rozjezd, který začne nabírat na razanci cestou do Emeriky. Pak už se to veze v duchu síli U patri, ať už fyzický nebo tý morální. Perfektní čtení a TOP z mafiánskýho prostředí.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Sicílsky kmotor v seznamech

v Přečtených17x
v Knihotéce8x
v Chystám se číst3x
v Chci si koupit4x