Poslední šance přehled
Dick Francis (p)
Sid Halley série
Sid Halley býval šampionem, pří pádu v dostihu se zmrzačil, pak se stal - podle všeobecného i vlastního mínění pouze z milosti - poradcem Radnorovy detektivní agentury. V průběhu banálního vyšetřování málem přišel o život, ale to už se události řítí jedna za druhou a stejně jako stará i nová přátelství Sidovi vracejí sebedůvěru. Ve střetu s lidmi, kteří v honbě za ziskem likvidují dostihová závodiště ji bude moc potřebovat, a s ní i nemalou inteligenci a proslulou halleyovskou tvrdost. Zločinci bezohlední k ostatním lidem netuší, jak bezohledný umí Sid Halley být sám k sobě.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2002 , OlympiaOriginální název:
Odds Against, 1965
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Poslední šance. Přihlašte se a napište ho.
Tato série se Sidem Halleym je za mě TOP od Dicka Francise. Miluju všechny 4 knížky (Poslední šance, Bič, V nemilosti a Rozkazem). Zároveň má hlavní hrdina ostrý humor, ale já to miluju. Popis mrzačení a mučení hlavního hrdiny je hodně krutý.
Kniha Poslední šance v seznamech
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
První a asi nejlepší kniha ze série se Sidem Halleym. Vyvrcholení zápletky bylo překvapivě drsné, takový styl jsem nečekala, ale vše to tak nějak dobře fungovalo. Sid je inteligentní, pracovitý, ale taky bojuje sám se sebou. Ne vždy jsem s ním úplně souznila, ale jinak se mi moc líbil a kolikrát jsem napětím ani nedýchala, když se pouštěl do riskantních akcí.
Bavila mě také postava Sidova tchána.