Rozkazem přehled
Dick Francis (p)
Sid Halley série
Sid Halley se vrací na dostihová závodiště, když má na přání lorda Enstonea diskrétně vypátrat, proč jeho koně ztrácejí jiskru a začínají nápadně často prohrávat. Bývalý špičkový žokej dobře ví, že smrt na závodišti není, bohužel, ničím neobvyklým. Ovšem tři úmrtí během jednoho odpoledne a skutečnost, že pouze v jednom z případů šlo o smrt koně, to už je trochu moc. V onen den, kdy se Sid znovu objevil na závodišti, skončil žokej Huw Walker, který se teprve před několika hodinami stal šampionem v jednom z překážkových dostihů, s třemi kulkami ráže 38 mm v hrudi… Román, kterým se vrátil nejen Sid Halley, ale po šestileté odmlce po smrti milované manželky Mary i sám Dick Francis... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , Knižní klubOriginální název:
Under Orders, 2006
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Rozkazem. Přihlašte se a napište ho.
všechny komentářeSouvisející novinky (0)
Kniha Rozkazem v seznamech
v Mé knihovně | 162x |
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Nejslabší ze série, dala bych možná dokonce jen tři hvězdy, ale ne, je to pořád Dick Francis a je to skvělé.
Trochu mi tam neseděla Marina, mám asi radši Sida jako nešťastného samotáře, promiň Side.
Doba už trochu pokročila a do děje se dostaly počítače, DNA a mobily, což ale na mě působí jako mnohem větší retro než to "opravdové" retro třeba z 60. let. Ale vyhýbat se tomu nelze, to je jasné.
Charles už začínal trochu slábnout, došlo i k happyendu usmíření s Jenny, konec dobrý, všechno dobré.
Než se pustím do dalšího dílu, který už napsal syn Felix, dám si ale trochu pauzu, měla jsem teď trochu přesidováno a i proto se mi možná tento díl nelíbil tolik jako ty předchozí.