Tigria klietka přehled
Dick Francis (p)
Sid Halley série
Bývalý džokej Sid Halley pracuje ako súkromný detektív, keď ho lord Frialy požiada aby mu preveril štyri syndikáty s finančnou účasťou na dostihovom športe. Nikomu nejde do hlavy, prečo trénovaní favoriti prehrávajú a jeden za druhým hynú. Stopa vedie do laboratória na výrobu vakcín, kde Sid s priateľom odhalia prepojenie siahajúce až na najvyššie miesta štyroch spoločností. Podvody, nekalé praktiky a úplatkárstvo preniknú aj do útrob inštitúcie zameranej proti nim - veď dostihy sú nielen vzrušujúci šport, ale aj veľké peniaze.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2003 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Whip Hand, 1979
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tigria klietka. Přihlašte se a napište ho.
Sid je prostě sympaťák a tyhle starosvětské detektivky, kde ještě vyšetřovatelé nemají k dispozici kamerové záznamy, mobily, DNA stopy a podobné vymoženosti, čas od času nostalgicky pohladí po duši.
Jen jsem nezjistil, proč je název takový, jaký je.
Ocenění knihy (3)
1981 -
Edgar Allan Poe Awards
1981 -
Edgar Allan Poe Awards
(Best Novel)
1979 -
CWA Dagger Awards
(Gold Dagger for Fiction)
Kniha Tigria klietka v seznamech
1991 | Smrt favorita |
2003 | Chladná zrada |
2008 | Oheň a bič |
1998 | Až za hrob |
2008 | Drahý čas |
Trochu slabší než Poslední šance, Sid mě začal trochu štvát svým postojem ke ztracené ruce, ale jinak zase svižná, pěkná detektivka. Jsem ráda, že i Chic dostal víc prostoru, v dalších knihách mi chyběl. Linka s podvodníkem možná byla už trochu navíc, ale aspoň je vidět, že "šmejdi" rozhodně nejsou jen záležitostí současnosti.