Království kostí přehled
James Rollins (p)
Sigma Force série
< 16. díl
Tým Spojených národů učiní v konžské vesničce krajně znepokojivý objev. Neznámá síla uvedla muže, ženy i děti do bezvědomého, strnulého stavu. Okolní prostředí – rostliny i živočichové – je čím dál lstivější a dravější a neuvěřitelně rychle se vyvíjí a proměňuje. Záhadný jev se šíří z prokletého místa v pralese – známého pod označením Království kostí – a ohrožuje celý svět. Velitel Gray Pierce a Sigma Force jsou připravení na ty nejmimořádnější okolnosti a už mnohokrát zachránili svět, byť za to zaplatili vysokou osobní cenu. Ani tito zkušení a ostřílení vědci a válečníci však netuší, co nebo kdo stojí za takovým děsivým vývojem – ani jak ho zastavit. Horečně se snaží nalézt odpovědi, ale rychle jim dochází, že se sami stali kořistí. Příroda se obrací proti lidstvu a chystá se proměnit svět v Království kostí.... celý text
Literatura světová Dobrodružné Thrillery
Vydáno: 2022 , BB artOriginální název:
Kingdom of Bones, 2022
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Království kostí. Přihlašte se a napište ho.
Když už potřetí čtete jedno a to samé téma, byť zabalené do nových kulis, začne se to maličko přejídat. Asi chápu proč se autor vrhnul do nové série.
Při přečtení posledního komentáře jsem se docela pobavila, protože podle mě je tento díl Sigmy pro změnu jeden z těch nejlepších. Jistě, určitě by stálo za to téma více rozpracovat, ale pak by to nebyl ten "úderný" román, které Rollins chrlí už skoro 20 let. Rozhodně bych neřekla, že v něm málo akce, velmi oceňuji spoustu zajímavých informací na téma virů či nejstarších živých organismů, jež jsou do knihy velmi umně (na rozdíl od stylu S. Berryho) zapracovány. A pak je tu ještě ten prvek psí věrnosti a oddanosti, který na konci vžene slzy do očí. Takže suma sumárum - klasická "sigmová" pohádka, bezva čtení na dovolenou.
Vychází Jenom nestvůra, Jako stín a další knižní novinky (40. týden)
02.10.2022
Kniha Království kostí v seznamech
2008 | Amazonie |
2013 | Krvavé evangelium |
2006 | Mapa z kostí |
2007 | Černý řád |
2008 | Jidášův kmen |
V Kongu začne řadit nebezpečný virus, který mutuje chování zvířat a paralyzuje lidi.Na Sigmě a ostatních je, aby našla lék , přičemž se vše neobejde bez nástrah, které jim nachystá jak technika ,tak sama matka příroda, aby pak i v jejím nitru s pomocí pygmejského kmene nalezla to co hledala.
A jako vždy nakonec zajímavé dělení faktů a fikce.