Písečná bouře přehled
James Rollins (p)
![Písečná bouře Písečná bouře](https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/219413/bmid_sigma-force-pisecna-boure-BCL-219413.jpg?v=1539033209)
Sigma Force série
1. díl >
Sbírkami londýnského muzea otřese nevysvětlitelný výbuch – ničivá exploze, která zalarmuje tajné organizace na celém světě a odstartuje závod o to, kdo první odhalí, jak se to stalo, proč k tomu došlo a co to všechno znamená. Rodina lady Kary Kensingtonové zaplatila za založení galerie, která je nyní v troskách, opravdu vysokou cenu, a to penězi i vlastní krví. Hledání odpovědí Karu a její přítelkyni Safii al-Mázovou, vynikající a krásnou kurátorku, zavede do světa, o jehož existenci se jim nezdálo ani v těch nejdivočejších snech. Důkazy, které po tragédii vyšly najevo, totiž naznačují, že Ubár, ztracené město údajně pohřbené někde v pouštích Arábie, není pouhou legendou… a že je v něm čeká něco úžasného. Obě výjimečné ženy a jejich průvodce, mezinárodní dobrodruh Omaha Dunn, ale nejsou jediní, kdo se pokoušejí odhalit tajemství ukryté v pouš ti. Bývalý člen jednotky SEAL námořnictva Spojených států Painter Crowe, v současnosti tajný vládní agent a velitel elitního kontrašpionážního týmu, pronásleduje nebezpečnou přeběhlici, svou bývalou spolupracovnici, aby od ní získal nazpět životně důležitou informaci, kterou ukrad la. A stopy vedou do Ubáru. Smrtelná nebezpečí, která na ně číhají po cestě do divokého srdce Arabského poloostrova ovšem blednou ve srovnání s tajemstvími, jež vyjdou na konci putování najevo. Pod pískem není pohřbena jen cenná historická památka. Na své objevení tu čeká nadčasová síla, která žije a dýchá, síla, jež je schopna vytvořit utopii nebo naopak zničit všechno, co lidstvo během několika tisíciletí postavilo. Bezohledné organizace, které střeží její záhady a opatrují její moc, už připravily o život mnoho lidí. A smrt nyní hrozí Safii, Kaře, Crowovi a všem vetřelcům, kteří hodlají prozkoumat tajemství Ubáru. Připravuje se nejničivější bouře ze všech…... celý text
Literatura světová Thrillery Fantasy
Vydáno: 2014 , BB artOriginální název:
Sandstorm, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Písečná bouře. Přihlašte se a napište ho.
![Haloon Haloon](https://www.databazeknih.cz/img/users/24_/245928/m_haloon-m6o.png?v=1622108010)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Kdo chová v oblibě dobrodružné příběhy s historickým pozadím ve stylu Indiana Jonese, ten si v téhle sérii nejspíš přijde na své. Písečná bouře je napínavou výpravou do Ománské pouště za mytologickým příběhem královny ze Sáby, ve které nechybí nebezpečí, nadpřirozeno a řada historických odkazů. Dobrý začátek velmi slibné série.
![raphelia raphelia](https://www.databazeknih.cz/img/users/44_/443811/m_raphelia.jpg?v=1731832140)
![4 z 5 4 z 5](img/content/ratings/4.png)
Příběhy Sigma Force jsou taková pohádka pro dospělé. Vždycky přivedou čtenáře do zajímavých končin, které propojí s nějakou historickou či technickou zajímavostí, neustálými zvraty jej udržují v napětí od první do poslední stránky, aby nakonec dobro vždycky zvítězilo nad zlem, byť někdy za cenu hodně bolestných ztrát. Jednoduše jde vždy o super čtení na dovolenou.
Tento konkrétní příběh - první ze série - pojednává nejen o ztraceném pradávném městě, ale řeší i téma antihmoty, takže čtenář v této knize najde nejen zábavu a napětí, ale i ponaučení. První příběh, který mě přiměl pořídit si všechny díly z této série. Určitě stojí za přečtení.
Kniha Písečná bouře v seznamech
v Přečtených | 1 012x |
v Mé knihovně | 368x |
2008 | ![]() |
2013 | ![]() |
2006 | ![]() |
2007 | ![]() |
2008 | ![]() |
Na mě to bylo trochu moc. V knize je z každého žánru něco, takový mix, že mě to nebavilo.
Měla jsem jako audioknihu a musela jsem se nutit, abych vůbec poslouchala.