Zapomnění přehled
Anthony Horowitz
Síla Pětice série
< 5. díl
Pátá kniha série Síla Pětice. Země byla téměř zničena silami temnoty. Ti, kteří přežili, už skoro nejsou lidmi a bloudí po světě zmítaném hladomorem, terorismem a válkou. Poslední naděje závisí na pětici výjimečných teenagerů: Strážcích brány. Pětice se musí znovu sejít a naposledy se postavit Chaosu, králi Starých... Avšak Chaos je všude. Láká je do Antarktidy, kde shromažďuje vojska a chystá se v ledové pustině Zapomnění na rozhodující bitvu. A jeden z Pětice se stane zrádcem. Jenže ostatní vědí, že bez něj nemohou vyhrát.... celý text
Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: 2013 , BB artOriginální název:
Oblivion, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Zapomnění. Přihlašte se a napište ho.
Po delší době se mi podařilo sehnat 5. díl, tak jsem přečetl znova 1.až 4. knihu opět se zájmem, ale u tohoto 5.dílu jsem se poněkud trápil. Kniha 2x tlustší než ty předchozí, děj mi připadal "roztahaný" a od závěru knihy, jako ukončení celé série jsem čekal tak nějak něco jiného... anebo jsem za tu dobu už asi trochu zestárl..:-)
(SPOILER)
V rámci příběhů zaměřených na mládež velmi slušné zakončení povedené série.
SPOILER - Hvězdu dolů dávám hlavně za tu Mattovu (a potažmo i Scottovu) mučednickou linku, kterou nástup jejich starších alter verzí na scénu zrovna moc nevylepšil. - Konec SPOILERu
Jinak nemám, co bych panu Horowitzovi vyloženě vytkla. Bavilo mne to víc než předvídatelný Alex Rider.
Knižní novinky 21. - 27. 10.)
21.10.2013
Kniha Zapomnění v seznamech
přátelství smrt tajemno cestování záchrana planety nadpřirozené schopnosti
2007 | Krkavčí brána |
2006 | Stormbreaker |
2012 | Dům hedvábí |
2009 | Horory na dobrou noc |
2010 | Horory na dobrou noc 2 |
(SPOILER) Úžasné zakončení celé série. Bála jsem se toho, jak je kniha tlustá, ale popravdě jsem se nemohla odtrhnout. Každý z hrdinů opět prožíval nezapomenutelný příběh a ten konec mi tedy vzal dech. Matta mi bylo hrozně líto i Richarda, který ho nakonec zabil, aby ho ušetřil utrpení. Sérii jsem si moc užila, i když to nebylo zrovna lehké čtení. Příběh každého z hrdinů mě vzal za srdce a byl opravdu velmi dobře napsaný.