Síla vzdoru přehled
Suzanne Collins
Hunger Games / Hry o život série
< 3. díl
Hunger games slaví deset let! My slavíme také, speciálním vydáním s novými obálkami. Proti všem očekáváním přežila Katniss hladové hry dvakrát, ale ani poté nemá klid. V zemi Panem vypuklo povstání. Kapitol je naštvaný a chce pomstu. Kdo by měl za nepokoje zaplatit? Katniss. A co je nejhorší? Prezident Snow dal jasně najevo, že v bezpečí není vůbec nikdo. Bude připravovaná revoluce v čele s Katniss úspěšná? Cena může být hodně vysoká.... celý text
Literatura světová Sci-fi Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Fragment (ČR)Originální název:
The Hunger Games: Mockingjay, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Síla vzdoru. Přihlašte se a napište ho.
(Mini spoiler)
Tenhle díl byl skvělý. Pár kapitol před koncem jsem se málem rozbrečela a taky jsem si chvíli říkala co to Katniss zase provedla ale dopadlo to (celkem) dobře. Už se těším až si přečtu 'doplňek' této trilogie - Baladu o ptacích a hadech. A také by měla brzy vyjít kniha o Haymitchovi!
(SPOILER) Velmi emotivní a smutný díl. Je to k pláči, že od začátku Katniss přináší oběti, aby ochránila svoji malou sestřičku a bohužel, to dopadlo, jak to dopadlo. Sice jakoby dobro vyhrálo ale přesně jak na konci prohlásil Plutarg- zatím nepřemýšlím o válce, ale lidé časem zapomenou a přestanou si vážit svobody. Je to k zamyšlení
Knižní novinky (34. týden)
18.08.2019
Kniha Síla vzdoru v seznamech
v Přečtených | 8 227x |
v Knihotéce | 1 440x |
antiutopie, dystopie, kakotopie láska smrt boj o přežití zfilmováno revoluce reality show pro dospívající mládež (young adult)
2010 | Aréna smrti |
2012 | Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru |
2011 | Síla vzdoru |
2020 | Balada o ptácích a hadech |
2010 | Vražedná pomsta |
Celá ta bouřlivá vražedná série utichla do poklidného konce. Takového, který se co nejvíc blíží realitě. Tedy jsem ráda, že Collinsová i v závěru zůstala nohama pevně na zemi.
Tohle je trilogie, která si drží kvalitu po celou dobu. Každý díl přinesl něco nového a zásadního. Pokud stále váháte, zda to máte číst, jděte do toho. Stojí to za přečtení.