Bohatá čínská přítelkyně přehled

Bohatá čínská přítelkyně
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241648/bmid_cinska-bohata-pritelkyne-SDV-241648.jpg 4 50 50

Šíleně bohatí Asiati série

< 2. díl

Kewin Kwan, který se proslavil knihou Šíleně bohatí Asiaté, se vrací na scénu s románem plným štiplavého humoru. Zavede vás do prostředí kariérismu, tajných e-mailů, afér ze světa umění a po uši zamilovaných milionářů. Především ale budete svědky skandálního příběhu o tom, co se stane, když Rachel Chu, snoubenka muže, který je snad nejlepší partií Asie, najde svého biologického otce. Rachel Chu se má zítra provdat za Nicholase Younga, dědice jmění, které patří mezi největší v Asii. Má dokonalý briliant vybroušený do tvaru Asscher a jejím svatebním šatům se nevrovná nic, co najdete v pařížských buticích. Její snoubenec je ochoten obětovat celé své dědictví, jen aby si ji mohl vzít. Na jejím místě by snad každá byla v sedmém nebi. Rachel se však nemůže smířit s tím, že na svatbě bude chybět její biologický otec – muž, kterého nikdy nepoznala. Vše se ale náhle změní. Šokující odhalení vtáhne Rachel do světa šanghajského luxusu, který se vymyká všemu, co do té doby poznala. V něm se seznámíme s Carltonem – frajírkem, který bourá jedno Ferrari za druhým a jehož manýry si v ničem nezadají s princem Harrym. Poznáme také Colette, kterou kvůli vztahu se slavným mužem všude pronásledují zuřiví paparazzi. A nakonec je tu člověk, kterého Rachel celý život toužila poznat – její otec. Mezitím jedna z nejobdivovanějších mladých dam Singapuru, Astrid Leong, se zděšením zjišťuje, že být provdaná za novopečeného miliardáře má i svou stinnou stánku. Čínská bohatá přítelkyně je zběsilou jízdou po nejluxusnějších asijských klubech, burzách a milionářských sídlech. Zavede nás do elitních kruhů kontinentální Číny. Představí nám postavy, jejichž věrohodnost bere dech, a umožní nám nahlédnout pod pokličku toho, jaké je to být šíleně bohatý po čínsku.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Beta-Dobrovský

China Rich Girlfriend, 2015

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Bohatá čínská přítelkyně. Přihlašte se a napište ho.

HH77
13.07.2024 3 z 5

Tak jako v prvním díle i zde jsem dost přeskakovala. Snobismu je zde až příliš. Pribeh zajímavý a chvílemi i docela napínavý, ale klidne mohla mít kniha o několik stran méně. Další díl by už ani být nemusel. U obou dílu mi také vadilo, že poznamky jsou až na konci knihy.

MartinaCh27
02.02.2024 2 z 5

Kniha pro mě představovala značné zklamání, což bylo zvláště markantní ve srovnání s prvním dílem, který považuji za daleko kvalitnější a poutavější. Při čtení této knihy jsem si všimla, že autor častěji přeskakuje mezi různými postavami, až o třikrát více než v předchozím díle. Tato zvýšená frekvence přechodů mě často ztrácela v rozvinutí příběhu, což vedlo k tomu, že jsem se často zmateně snažila sledovat, co se vlastně děje.

Dopadlo to tak, že některé momenty v příběhu mi připadaly zcela zbytečné a bezvýznamné, až do samotného konce, kdy konečně došlo k vysvětlení jejich významu. To bylo poměrně frustrující, neboť mě tato nejasnost v průběhu čtení odváděla od hlavní linky příběhu a narušovala mé soustředění.

Celkově považuji, že vyprávění bylo zbytečně natahované, a konec knihy, který kombinoval prvky telenovely a detektivky, mi připadal rozpačitý a ne zcela organicky začleněný do celkové struktury příběhu. Kvůli těmto nedostatkům bych knize přidělila pouze dvě hvězdičky, což odráží mé zklamání z celkového zážitku z čtení.

Antitalent
03.08.2022 3 z 5

Upřímně mám ohledně této knihy hodně smíšené pocity. Části ´´Nick a Rachel´´ mi přišli nudné a zdlouhavé, občas nějaké drama, ale největší radost mi dělaly konce těchto částí. Všechny ostatní mě ale bavily, takže tak.

Kniha Bohatá čínská přítelkyně v seznamech

Kevin Kwan
singapurská