Kam tě vítr zavane přehled
Rainbow Rowell
Simon Snow série
< 3. díl
Simon Snow na své cestě napříč Amerikou zjistil jedno: S magií už nechce mít nic společného. Chce být obyčejný člověk, najít si obyčejnou práci a žít obyčejný život. Potíž je v tom, že má křídla a jeho kluk je upír. Než se ale stačí po návratu do Anglie obojího zbavit, zaplete se do dalšího magického dobrodružství, o které vůbec nestojí. Někdo nový o sobě tvrdí, že je Vyvolený a že zachrání kouzelnický svět před nebezpečím. Simon s Bazem budou muset ještě jednou do akce, tentokrát ale bez věrné kamarádky Penny. Ta má svých problémů dost. Přivezla si totiž z Ameriky prokletého normála a její máma z toho vůbec není nadšená. Navíc uhlídat Sheparda, který k sobě i v Londýně přitahuje všechny myslitelné magické bytosti jako magnet, je pořádná dřina. Aspoň že Agáta tentokrát nepotřebuje, aby ji někdo zachraňoval. Nebo ano?... celý text
Literatura světová Romány Pro děti a mládež
Vydáno: 2022 , Yoli (ČR)Originální název:
Any Way The Wind Blows, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Kam tě vítr zavane. Přihlašte se a napište ho.
(SPOILER)
Procítěný závěr příběhu. Je jasné, že ti, kdo měli magii na dosah, Smithovi lehce a rádi uvěřili...
Někdy bylo člověku Simona líto, jak se potýkal se svými problémy. Ještě že měl Baze. Shepherdovi prostě musíte držet palce, aby ho Penny nějak vysvobodila. A Agáta dost překvapila, to teda jo. Ale s kozama jim bude dobře.
Budou mi chybět. Všichni mi budou chybět.... Tak dlouho jsem oddalovala čtení třetího dílu, protože jsem se bála co si na nás Rainbow připravila. Uh, naštěstí mé srdéčko zaplesalo a čtení třetího dílu jsem si velmi užívala. Bavily mě všechny dějové linky, dokonce i Agáta, kterou jsem v předchozích dílech moc nemusela. Vůbec by mi nevadilo, kdyby kniha měla o pár stran navíc, ale bohužel všechno jednou končí. Budete mi chybět..
Billy Summers, Medovník s pepřem a další knižní novinky (20. týden)
15.05.2022
Kniha Kam tě vítr zavane v seznamech
homosexualita magie čarodějnictví pro dospívající mládež (young adult) fantasy gayové LGBT, queer, LGBT+
2014 | Eleanor & Park |
2015 | Fangirl |
2016 | Nedej se |
2020 | Nezdárný syn |
2017 | Lásk@ na prvý klik |
Děj byl zdlouhavý, kniha mohla být kratší a naopak konec se mi zdál až moc unáhlený, pár stránek navíc by neuškodilo k dokončení nějakých dějových linek. Simon mi už lezl na nervy, ale Baze, Penny a Sheparda jsem si ještě víc oblíbila.
Nejvíc se mi asi líbil první díl. Tato trilogie nepatří mezi klasické fantasy a za to jsem vděčná - série sice má své chyby, ale nápad celého světa a hlavních postav mě nadchl.
Hodnotím 3,5*