Simpsonovi: Simpsoráma přehled
Matt Groening , Bill Morrison
Simpsonovi (komiks) série
Opět klasická řada, opět čtyři dlouhé příběhy, opět čtyři krátké doplňovačky, opět žlutý svět městečka Springfield. Tentokrát se Simpsoni nastěhují do biosféry (bohužel i se svými sousedy), Flanders podlehne zlu, Bart se stane uznávaným komiksovým tvůrcem a Homer dostane práci svých snů - stane se ředitelem pivovaru Duff!
Literatura světová Komiksy
Vydáno: 2009 , CrewOriginální název:
Simpsons Comics Simpsorama, 1996
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Simpsonovi: Simpsoráma. Přihlašte se a napište ho.
V porovnání s dříve čtenými "Komiksovými extrabuřty" jde bohužel jednoznačně kvalitativní propad. Jednotlivé náměty příběhů jsou potencionálně zajímavé, ale nepovedlo se je rozpracovat do zábavnějších zápletek.
I Simpsoráma obsahuje některé fajn momenty, ze kterých kultovní předloha dýchá. Přišlo mi však, jako by autoři scénáře předlohu úplně dokonale neznali nebo se ji rozhodli ignorovat, v komiksu se tak některé postavy chovají jinak než v seriálu, což výsledný dojem kazí. Za všechny jmenujme třeba scénu, ve které Šerif Wiggum škrtí Raplha. Stejně tak se občas kreslíři netrefili do předlohy barvami a taková Marge má tak nepochopitelně na několika panelech růžové šaty. Je to škoda, díky uvedeným neduhům působí Simsporáma dost odflákle. A to si Simpsonovi nezaslouží...
Hodnocení na DK v době přečtení: 75 %; Moje hodnocení: 65 % jako 63. hodnotící.
Jelikož jsem veliký fanoušek Simpsonů, tak jsem si tento komiks náramně užil. Příběhy jsou vtipné, hezky vykreslené a dějově zajímavé. Nejvíce se mi líbil příběh, kde rodina Simpsonů se přihlásí do testu biosféry. Krásná jednohubka, proto hodnotím všemi 5 žlutými hvězdičkami.
Kniha Simpsonovi: Simpsoráma v seznamech
Občas pobaví, občas zcela bez charakteru. Takový zvláštní směsice, která je něco mezi.