Říše milosti přehled
Jørgen Brekke
Singsaker a Stoneová série
1. díl >
Detektivní román o středověkých knihách, nebezpečných vrazích a křivdách, které potřebují svůj čas… V roce 1528 se mladý putující františkánský mnich krátce zdrží během svých cest v Bergenu. Když odjíždí na sever, jeho zavazadlo je plné různých nožů a kusu neopracované kůže. O téměř pět set let později se v Muzeu Edgara Alana Poea v Richmondu ve Virginii objeví mrtvola stažená z kůže. Další mrtvola je nalezena mezi vzácnými svazky v knihovně v Trondheimu. Zdá se, že oba zločiny mají souvislost se zvláštním starým textem napsaným na pergamenu – Johannesovou knihou. Tak začíná první román, jenž čtenářům představí novou ústřední policejní dvojici - Američanku Felicii Stoneovou a norského policejního inspektora Odda Singsakera, který se zotavuje po prodělané rakovině.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2016 , XYZ (ČR)Originální název:
Nådens omkrets, 2011
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Říše milosti. Přihlašte se a napište ho.
Výborná kriminálka. Skvelý popis vyšetrovania, ktorého vraha som neuhádol a vôbec by som netipoval. Jørgan Brekke pekne viackrát navedie na falošnú stopu ako to v dobrých kriminálkach má byť a táto mi priniesla skvelé rozuzlenie. Nenudil som sa ani sekundu, popisy vrážd sú v dobrom zmysle slova fakt hnusné a zaživa byť stiahnutý z kože musí byť niečo hrozné. Vrah je správne psychopatický a mne neostáva nič iné ako tento severský thriller odporučiť.
Knížka mě chytla hned na začátku a pak už jsem musela jen číst a číst. Ale po přečtení jsem uznala, že to zase až taková topovka nebyla. Některé pasáže byly sice pro mě nepodstatné, viz slečna Siri. Zvyšovalo to akorát počet stránek v knize a klidně bych se bez nich obešla. Ale zase zajímavé byly skoky do minulosti, ty by mě zajímaly více.
Kniha Říše milosti v seznamech
vraždy norská literatura severská krimi norské detektivky archiváři archivy pergamenové rukopisy
Skrýt reklamy
Takový pěkný průměr. Líbí se mi místo děje a spojitost s Poem. Ale trochu se mi to táhlo. Má to jen 350 stran a já to četla asi půl roku. Furt jsem se musela vracet, abych si na to zase vzpomněla. :-D