Šípková Ruženka přehled
Vojtěch Kubašta
Bolo, nebolo. Kedysi veľmi dávno vládol v jednej ďalekej krajine kráľ s kráľovnou. Jedného dňa sa im narodilo dievčatko. " Keď vyrastie, pichne sa o vreteno a naveky zaspí " vyriekla kliatbu zlá víla sudička. Kráľ vyslal vojakov, aby v celom kráľovstve pozbierali všetky vretená. Uplynulo osemnásť rokov a z dievčatka vyrástlo prekrásne dievča. Zdalo sa, že zlé proroctvo sa predsa len nevyplní. Až raz... Krásne ilustrácie v trojrozmernom stvárnení českého výtvarníka Vojtecha Kubaštu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Šípková Ruženka. Přihlašte se a napište ho.
Krásné leporelo, které je nejen prostorové (tzv. pop-up kniha), ale i hýbací! Např. zatažením za záložku se otevřou dveře do tajemné věže nebo se princ přiblíží k princezně a políbí ji. Dcera miluje stránku, kde kuchařka míchá těsto v míse a kuchař se rozmachuje na kuchtíka, který upustil talíř. Nadčasová klasika pro všechny věkové kategorie!
Tak tohle je prostě klasika. Krásná pohádka, provedená v prostorovém leporelu. Děti mají tato leporela oblíbená.
Kniha Šípková Ruženka v seznamech
1980 | Už vím proč 2. |
1968 | O perníkové chaloupce |
1968 | O Šípkové Růžence |
1968 | O Sněhurce |
1980 | O nemytém dráčkovi |
Jako dítě jsem pohyblivé obrázky v knize milovala. Snad jí na půdě najdu pro další generaci.