Sipora přehled
Marek Halter
Sipora, dcera významného kněze Jetra, se stala Mojžíšovou manželkou. Rodina pocházela z Midjánu, ze země, která na severu hraničila s Egyptem. Tím, že se Sipora vdala za Mojžíše, který prchal před faraonovým hněvem, mu vlastně zachránila život. Sama nikdy neztratila v Mojžíše víru a podporovala ho, i když se utápěl v pochybnostech. Jako bystrá vnímavá žena rozuměla i ostatním lidem a s pomocí svého otce radila Mojžíši, jak pro izraelský národ nastolit pořádek, aby byli chráněni slabí a neprivilegovaní. Román o osudu velké ženy, která skromně stála v pozadí.... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2006 , AlpressOriginální název:
Tsippora, 2004
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sipora. Přihlašte se a napište ho.
Jako fikce dobré, nicméně naprosto nesouhlasím s autorovým časovým umístěním, Mojžíš rozhodně nežil současně s Hatšepsut!!!!
Kniha Sipora v seznamech
příběhy Bible biblické postavy Mojžíš biblické události biblické země historické romány
2012 | Pražský kabalista |
2013 | Královna ze Sáby |
2006 | Sipora |
2004 | Sára - Biblické ženy |
2005 | Záhady Jeruzalema |
Zpočátku příliš rozvláčné vyprávění, které postupně přeci jen nabývá na dynamičnosti. I když se jedná o historickou fikci, přesto je tam z pohledu víry mnohé pasáže k zamyšlení.