Trpčí než smrt přehled
Camilla Grebe , Åsa Träff
Siri Bergman série
Severský krimiromán Druhý psychologicko-detektivní román s psycholožkou Siri Bergmanovou. V podzimním stockholmském večeru se pětiletá Tilde stane svědkem vraždy své matky, kterou neznámý muž ukopal k smrti. Jde o neobyčejně brutální vraždu. Holčička seděla ve svém domečku pod ubrusem stolu, kde si vždycky malovala. Pachatel je nezahlédl, ona sama pod ubrusem viděla jen jeho nohy. Nevěděla, co dělat, a ve svém úkrytu zůstala až do noci, kdy ji objevil náhodný roznašeč reklamních letáků.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: 2014 , VíkendOriginální název:
Bittrare än döden, 2010
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Trpčí než smrt. Přihlašte se a napište ho.
Tahle kniha se mi vůbec nelíbila, dočetla jsem ji jen s maximálním přemáháním, vůbec jsem se do ní nedokázhala začíst... Příliš mnoho psychologických úvah, popisů charakterů postav pracovníků terapeutického centra...
S detektivkou to nemá vůbec nic společného. Psychologický román, kde se čistě náhodou občas objeví kriminální prvek. Moje první kniha od těchto autorek a budu hodně dlouho přemýšlet než si troufnu zkusit další.
Kniha Trpčí než smrt v seznamech
65%
...Tiše jsem o tom uvažovala. Myslela na to, že láska není vždycky jen krásný cit, ale občas i pořádná bestie. Pořád na stráži, pořád hladová, pořád sedí na vejcích na okraji našeho bytí.
Parazituje na nás.
Není lásky bez utrpení. Vždycky chce jeden víc. Vždycky je jeden zklamaný. Vždycky stejná bolest.
V této psychologické detektivce mě nejvíc zajímalo, kdo je vrahem, který ukopal Tildinu matku Susanne k smrti, když si Tilde malovala pod stolem. V napínavém závěru se to dozvíme a opět jde Siri o život.
K pochopení všech souvislostí je potřeba přečíst si úplný konec knihy.
Tato detektivka mně nepřišla tak zdařilá jako 1. díl, docela se táhla. K přečtení ji určitě doporučím nejen proto, že je třeba číst díly po sobě, abyste byli v obraze.