Sisi: Tajomný prísľub přehled
Elena Hell , Robert Krause
Sisi (Elena Hell) série
1. díl >
Rakúska cisárovná Sisi, ako ju nepoznáme - odvážna, bojovná, hladná po živote a zvodná Keď sa mladučká, impulzívna Sisi zoznámi v Bad Ischl s Františkom Jozefom I., rakúskym cisárom, žiarivým a záhadne nevyspytateľným mužom, je to láska na prvý pohľad. Obojstranná. A hoci je zasľúbený jej sestre, Sisi nedokáže uniknúť jeho príťažlivosti a bojuje o svoju lásku proti odporu vlastnej rodiny. Vidí pred sebou žiarivú budúcnosť po boku najmocnejšieho muža v ríši. Je však dosť silná na neznáme úskalia života na dvore aj na temnú stránku muža, ktorého miluje?... celý text
Literatura světová Historické romány
Vydáno: 2023 , LindeniOriginální název:
Sisi: Das Dunkle Versprechen, 2021
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sisi: Tajomný prísľub. Přihlašte se a napište ho.
Kniha odpovídá prvním třem dílům stejnojmenného seriálu z roku 2021. S postavou rakouské císařovny a s 19. stoletím má kniha jen málo společného, jedná se jen o velmi, velmi volnou inspiraci. Spíš tuctová verze pohádky o Popelce, celkem zbytečný knižní počin. Reálie vůbec neodpovídají, pohled na fungování rakouského císařského dvora i na vztahy mezi jednotlivými protgonisty je velmi naivní.
Letní bouřky, Neodolatelná a další knižní novinky (30. týden)
23.07.2023
Kniha noci, Stín bohů a další knižní novinky (43. týden)
23.10.2022
Kniha Sisi: Tajomný prísľub v seznamech
Další zpracování osudů rakouské císařovny Sisi tentokrát v rádoby velmi moderním pojetí, který mě ale vůbec nenadchl.