Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu přehled
Marieluise von Ingenheim
Dvanáctý díl románového cyklu o životě císařovny Alžběty Rakouské. Když tovaryš Johann Strauss zakládal vlastní kapelu, málokdo tušil, že se stane c. a k. hudebním ředitelem dvorních plesů ve Vídni a jedním z nejznámějších hudebníků. Když Vídeň oslavuje čtyřicetileté výročí císařovy vlády, skládá Johann Strauss pro Františka Josefa a Sissi Císařský valčík. Všichni, kdo se zúčastnili plesu, uspořádaného u příležitosti oslav, tančili na Straussovu hudbu, podle níž se celý svět kolébal ve tříčtvrtečním valčíkovém rytmu.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu. Přihlašte se a napište ho.
Co napsat o tomto díle? Vlastně ani nevím... Sissi jen okrajově, v podstatě románový životopis rodiny Straussů. Stále poutavě napsané, ale za ostatními díly svým obsahem hodně pokulhávající. A proč je to vlastně součást série o Alžbětě Bavorské zvané Sissi?
Kniha Sissi - láska ve tříčtvrtečním rytmu v seznamech
1998 | Malá divoška |
1998 | Mladá císařovna |
2001 | Děti Koruny |
1999 | Srdce a koruna |
2000 | Čardáš a cikánské housle |
Tento díl sice Sissi zmiňuje pouze okrajově, ale je opět čtivý a líbil se mi. Ráda jsem si přečetla o rodině úžasných hudebníků.