Sittafordská záhada přehled

Sittafordská záhada
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536512/bmid_sittafordska-zahada-661e6599244dc.png 4 402 402

Zapadlou anglickou vesničku Sittaford odřízne od okolního světa sněhová bouře. V Sittafordském sídle, které obývají nájemnice paní Willetová a její dcera Violet, se sejdou místní obyvatelé na večeři – a po ní podniknou spiritistickou seanci, při níž dojde k něčemu velice podivnému… ťukající stoleček předá zprávu, že kapitán Trevelyan – důvěrný přítel majora Burnabyho, rovněž účastníka seance – je mrtev! Jde o černou magii, nebo jen o děsivý žert? Jediný způsob, jak si být jistý, je najít kapitána Trevelyana. Bohužel jeho domov je vzdálen šest mil a vzhledem k tomu, že silnice blokují závěje sněhu, bude muset někdo cestu absolvovat pěšky. Major Burnaby nelení a do Exhamptonu i přes nepříznivé počasí vyrazí, aby se přesvědčil, zda je jeho přítel v pořádku. Čeká ho však hrůzné zjištění... V tomto příběhu nevystupuje Hercule Poirot ani slečna Marplová, ale to mu nic neubírá na tajemnosti, přitažlivosti a napínavosti. Inspektor Narracott se houževnatě pouští do vyšetřování…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: audiokniha , AudioStory

The Sittaford Mystery, 1931

Interpreti: Otakar Brousek ml.

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Sittafordská záhada. Přihlašte se a napište ho.

Knižní střípky
04.09.2024 4 z 5

Opět další skvělý návrat k mé drahé A. CH.

SSTknihy
12.08.2024 4 z 5

Tma jako v hrobě, mráz v okna duje... a mrtvola leží v pokoji dřív, než krajinu pokryjí husté závěje sněhu a v teple u krbu partička podezřelých vyvolá prvního ducha. Zápletka je pěkně komplikovaná, do poslední chvíle jsem netušila, kdo je vrah a nechala se autorkou vodit za nos, jako na běžkách vyjetou stopou. Skvělá zimní atmosféra, dobrá pointa.
A jedno malé upozornění - v televizním zpracování se vyšetřování ujímá slečna Marplová. V knize se ale nevyskytuje, zřejmě zůstala pěkně v teple v St. Mary Mead :-)

milary
16.07.2024 audiokniha 4 z 5

Mou nejoblíbenější není. Ale má skvělou atmosféru. A zápletka? Chtěla jsem napsat: trochu přitažená za vlasy. A to je, ale jen částečně (s ohledem na "ostatní" osoby). Pachatel? Netušila jsem. My lidi umíme být vážně děsní prevíti. A tupá přízemnost si najde skulinku i tam, kde jsme si absolutně "jistí v kramflecích". Ale ono to tam bylo, jen vnímat trochu pozorněji.

Poslech radostný, jako obvykle. :)

Je to báječný pocit, když má člověk někoho, na koho se opravdu může spolehnout.

Kniha Sittafordská záhada v seznamech