Konec cesty přehled

Konec cesty
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402727/bmid_konec-cesty-iv4-402727.jpg 5 77 77

Skalpy série

< 10. díl

POSLEDNÍ KAPITOLA MISTROVSKÉHO DÍLA MODERNÍ KRIMINÁLKY Mise splněna Náčelník Rudá vrána je ve vězení, jeho drogové impérium v troskách, železný stisk, jímž svíral indiánskou rezervaci Prérijní růže, je navěky zlomen. A aby se tak stalo, stačilo jen, aby ho zradil muž, kterému nejvíc věřil. Zvláštní agent Dash Zlý kůň dokázal vyváznout ze svého tajného působení v roli pravé ruky Rudé vrány s neporušeným životem a víceméně neporušenou duší. Teď je volný - může skončit u FBI, může zkusit napravit staré hříchy, může opustit rezervaci... nebo zůstat a pokusit se tu žít lepší život. Nebo si to alespoň myslí. Rudá vrána je sice ve vězení, ale přesto zná tajemství, které může Dashe potopit. A mladí muži, které do sebe vsála válka mezi Rudou vránou a Zlým koněm, jsou pořád tam venku a dychtí po odplatě. A tajemný vrah, který to celé začal, stále nebyl potrestán a řada mrtvých těl, jíž za sebou zanechává, je každým dnem delší a delší. Tito muži se chystají k poslední bitvě. Desetiletí plná lží, zrad a vražd kulminují. A až se kouř rozptýlí, bude ještě některý z nich naživu - nebo všichni dojdou na konec své cesty? Oceňovací tvůrci Jason Aaron a R. M. Guéra uvádějí Skalpy: Konec cesty - explozivní závěr noirového eposu z prostředí původních Američanů. Tato kniha obsahuje čísla 56 až 60, náčrtky R. M. Guéry z průběhu celé série a doslov Jasona Aarona. "Jediné skutečné srovnání, co se rozsahu ambicí a zručnosti provedení týče, se nabízí se současnou vlnou sofistikovaných, žánr prolamujících televizních seriálů. Prérijní růže je pro Skalpy tím, čím je Baltimore pro The Wire - Špínu Baltimoru a čím je Deadwood pro, no, Deadwood. To místo je zvrácené, zábavné a nesmírně násilné - stejně jako lidé, kteří tu žijí." - Wired.com... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Komiksy
Vydáno: , Crew

Scalped Vol. 10: Trail's End, 2012

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Konec cesty. Přihlašte se a napište ho.

risha03
03.07.2024 3 z 5

Jsem rozpolcen mezi 4 hvězdy - obstojné zakončení, ale oproti cca 3 a 4 dílu, které byly majstrštyk, šlo “jen o fajn zakonční.
A 3 hvězdy, neboť kresba je odporná, ať je to vychvalované v předmluvách a doslovech jakkoli. Dávám 3, protože nakonci tohoto dílu byl takovej zmatek, že to kresba prostě kazila.

Atlantis
30.03.2024 5 z 5

Svým způsobem jsem poslední Skalpy číst nechtěl. Laťka byla postavena tak vysoko, že jsem se obával, že ji finále skopne dolů do prachu cesty. Přeci jen jsme si deset dílů budovali vztah s velmi barvitými postavičkami, kde snad ani jedna nebyla černobílá a po té cestě jsem každého jednou zbožňoval a jindy nenáviděl. No byla to jízda. A Konec cesty je důstojným zakončením. Dalo by se argumentovat, že lehce zkratkovitým, ale stále povedeným. Vytáhnou se nedořešení kostlivci (doslova), na poslední chvíli nás doženou duchové mrtvých (taky doslova) a na samotném závěru dostanete přesně to hořkosladké završení, se kterým jste vlastně spokojeni. Protože happy end není pro všechny a do Skalpů by se ani nehodil.

BrooksWasHere
05.03.2024 5 z 5

Bezchybné a neskutočne intenzívne finále jednej z najlepších komiksových sérií, aké som kedy čítal!
Vcuclo ma to hádam ešte viacej ako predchádzajúce časti a s obrovským nadšením a zvedavosťou som si vychutnával každú jednu stranu. Jednoducho povedané, Skalpy sú jedna ohromne geniálna a nervydrásajúca akčná bomba, ktorá nezastaví, až kým cesta nedospeje ku koncu...
Dokonalosť!!!

Knižní novinky (19. týden)

05.05.2019

Kniha Konec cesty v seznamech