Nezkrotný horal přehled
Suzanne Enoch
Skandální Skotové série
Londýn 1817: Zásluhou svého zamilovaného bratra se skotský horal Arran MacLawry ocitne uprostřed společenské sezony na maškarním plese a nechce nic, než se trochu rozptýlit od domluveného zasnoubení – a takové rozptýlení by mohla představovat chytrá dívka s kaštanovými vlasy v masce lišky… jenže se ukáže, že jde o vnučku Campbella, náčelníka klanu, s nímž MacLawryové už dlouho soupeří. Přestože mezi jejich rodinami vládne nevraživé příměří, láska k ohnivé Mary Campbellové je neslýchaná představa dokonce i pro divokého Skota… Mary byla odkojena báchorkami o divokých a zuřivých MacLawryových a tak ji ohromí zjištění, že ten úžasný fěšák v masce lišáka je jedním z nich. Nepřítel přece nemůže mít tak široká ramena a tak svůdný skotský akcent! Ale zvědavost musí stranou – je přísně zakázáno s někým takovým laškovat, a navíc je stejně zaslíbena jinému. Ale jiskra už přeskočila, plamen zahořel a láska stojí za všechna rizika…... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2019 , BaronetOriginální název:
Rogue with a Brogue, 2014
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Nezkrotný horal. Přihlašte se a napište ho.
Tento diel sa mi páčil viac, ako prvý. V prvom to bolo o báloch, plesoch a krotení neohrabaného Škóta. Príbeh Arrana a Mary bol plný napätia a zakázanej lásky. Peter bol taký správny parťák. A svadba nemala chybu. Ranulf má na začiatku fakt štval, no nakoniec všetko dobre dopadlo. Tie useknuté konce bez epilógu mi trochu vadili.
Miestami se mi to četlo dost ztěžka...... Inač moc pěkný příběh i hlavní postavy se mi líbili
Knižní novinky (47. týden)
17.11.2019
Kniha Nezkrotný horal v seznamech
19. století romantika červená knihovna romance historické romance
2006 | Lekce lásky |
2010 | Pokořený svůdce |
2008 | Plamen v srdci |
2011 | Anglický hrdina |
2009 | Hříšné tajemství |
(SPOILER) Po přečtení série Lekcí lásky, která se mi celkem líbila - zejména druhý a třetí díl, jsem si řekla, že od autorky zkusím něco dalšího. Skotové mě docela baví, tak proč ne.
Nemohu říct, že by mě kniha nadchla. Začátek je trochu zvláštní, těžko uvěřitelný, až parodický. Vývoj vztahu byl rychlý, ale na druhou stranu - hrozba manželství s nechutným chlapem, by asi popohnala i mě. Jejich útěk a sbližování byly maličko pohádkové, ale hezké a předvídatelný závěr byl, pravda, trochu cukrátkový, ale romantické srdce potěší.
Líbilo se mi, jak Arran pod tlakem událostí postupně pochopil a změnil svůj pohled na svět. Charles byl jen taková figurka do počtu, ovšem Fendarow - odporný zmetek. Takhle zacházet s vlastní sestrou a dcerou...
Nejlepší ovšem byli Peter Gilling a Howard Howard :).