Skandální život Aarona Burra přehled
Gore Vidal

Román mapující poměrně přesně boj o nezávislost a první roky USA. Aaron Burr byl viceprezident v prvním volebním období Thomase Jeffersona a hrdina boje za nezávislost. Zajímavý pohled na vznik USA.
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 1990 , OdeonOriginální název:
Burr, 1973
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skandální život Aarona Burra. Přihlašte se a napište ho.

Po excelentním Julianovi mi bylo jasné, že Vidal je bravurním spisovatelem. Při čtení Burra jsem byl vystřelen do stratosféry blaženosti. Donedávna pro mne neznámá a naprosto nerelevantní historická postava mi byla autorem hluboce vtisknuta do srdce. Pohnutý osud pošetilého plukovníka nechť je vřele doporučen každému čtenáři, čekajícímu hlubší zážitek ze čtení.
Kniha Skandální život Aarona Burra v seznamech
v Mé knihovně | 46x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
1992 | ![]() |
1990 | ![]() |
1995 | ![]() |
1993 | ![]() |
2014 | ![]() |
Po výborném Juliánovi zklamání, rozvláčné čtení s množstvím postav, skončil jsem na straně 120. Také mi vadilo, jak autor se svojí "provokativní ironií" lije kýble špíny na každého amerického vlastence. Nejvíc mu leží v žaludku Washington a Jefferson, ale gauneři, pokrytci, nekompetentní hlupáci a opilci jsou i další otcové zakladatelé, velitelé revoluční armády a politici. Nevím, zda to takto viděl Aaron Burr, ale určitě to tak viděl Gore Vidal. Američtí voliči byli zřejmě jiného názoru - Vidala nezvolili ani do senátu ani do kongresu.