Herec přehled
Barbara Emrys , Don Miguel Ruiz (p)
Škola mystérií série
1. díl
Tato nová kniha autora Čtyř dohod zkoumá lidské chování z pohledu umělce. Umění performance je pro každého z nás způsobem života a utváří náš společný sen. Vybíráme si role, které hrajeme - v různých situacích a pro různé lidi. Můžeme také z těchto rolí vystoupit. Můžeme znovu získat svou autenticitu.
Duchovní literatura Esoterika, astrologie, okultismus Osobní rozvoj a styl
Vydáno: 2021 , PragmaOriginální název:
The Actor, 2020
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Herec. Přihlašte se a napište ho.
Herec je kratší rozšíření tématu 4 dohod. Jedná se spíše o aplikaci a metody, jak využít 4 dohody pro autentičtější život. Autor se snaží skrze podobenství herce ukázat, jak mechanicky a naučeně jednáme. Také radí jak pomocí uvedených metod vypadnout z role a napsat si jiný scénář. Místy jsou přirovnání vysvětlována na můj vkus zbytečně dlouze. Bylo by to pochopitelné i v kratší verzi. Ale to bude jen autorův styl a nijak to nepřekáží.
Zatím za mě dobré autor srovnává herecké umění s uměním života. Dle mého názoru se tato kniha čte velmi dobře. Učí "žáky" čtyř dohod jak je v praxi použít a jakým věcem věnovat pozornost to na co zapomínáme je malý fakt že každý z nás je v podstatě herec. Otázka podle knižky je zda si uvědomujeme že naše role jsou pouze role v dané situaci. A zda je hrajeme záměrně či jim necháváme volný průběh a tak nám na scéně života vzniká chaos. Kniha se nádherně čte a má své kouzlo.
Herec, to je nová kniha autora legendárních Čtyř dohod
20.12.2021
Knižní novinky (49. týden)
05.12.2021
Kniha Herec v seznamech
První půlka knihy pro mě byla úplná katastrofa a vnitřně jsem si říkal, kdo takové knihy vlastně čte? (Evidentně tedy já, ale dostal jsem ji darem a nedařilo se mi usnout). Vždyť autor tam omílá stále dokola to samé a ještě k tomu nic extra objevného. Kde je ta myšlenka, která by mi měla uvíznout v hlavě a změnit mé smýšlení o životě? Pak ale přišla půlka druhá a musím říct, že nakonec ve mně přece jen něco uvízlo a musím konstatovat, že párkrát jsem se přistihl, jak o dané problematice skutečně uvažuji, takže nakonec alespoň za dvě hvězdičky.