Škola pro německé nevěsty (2024) | Databáze knih

Škola pro německé nevěsty přehled

Škola pro německé nevěsty
https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/505400/bmid_skola-pro-nemecke-nevesty-ML9-505400.jpg 4 69 69

Osudy tří mladých žen v Německu za druhé světové války. Hanna a Klara jsou Němky, spoutané příkazy, které jsou po nástupu Hitlera k moci zaváděny v celém Německu. Očekává se, že budou především vzornými manželkami a matkami bez vlastního názoru, což se mají naučit v prestižní škole pro německé nevěsty. Ještě hůře je na tom však poloviční Židovka Tilde, navíc těhotná, které jde o život. Osudy dívek se protnou ve chvíli, kdy navzdory nebezpečí pomáhají Tilde při porodu Poutavá kniha o snaze uchovat si vlastní důstojnost a svobodu uprostřed kruté a nebezpečné doby.... celý text

Literatura světová Pro ženy Historické romány
Vydáno: , Ikar (CZ)

The School for German Brides, 2022

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Škola pro německé nevěsty. Přihlašte se a napište ho.

Vojslava
24.01.2025 4.5 z 5

Na to, že jsem vlastně čekala spíš trochu povrchní historický román s nepříliš zajímavou zápletkou, zato v nezvyklém prostředí, mne titul docela překvapil. Ani jedné hrdince jsem tedy jejich osud nezáviděla, být sama mezi takovými mlýnskými kameny, opravdu nevím, jak adekvátní by byly moje reakce. Ale možná dvě z hrdinek překonaly jen to, co mohly, a to je vlastně maximum... a ta třetí vyhrála. Není to kniha, kterou si budu pamatovat navěky, ale zaujala. Nicméně souhlasím, chyby v textu byly hrozné, škoda nevalné redakce!

Sabčaa
05.11.2024 4 z 5

Námět byl moc fajn, příběh se mi libil.
Hodně mě rušily chyby v textu, kterých bylo na můj vkus už příliš.
Druhá část knihy byla až moc urychlená, ve škole pro nevěsty byly hrdinky vlastně jen pár stránek.
Ale celkově hodnotím knihu kladně.

S.H.
14.10.2024 3 z 5

Nebylo to špatné,i když velice těžko uvěřitelné. Ale vadily mi ty veliké skoky mezi událostmi a nevyvážený charakter postav.

Tiché hlasy, Královský život a další knižní novinky (10. týden)

03.03.2024

Kniha Škola pro německé nevěsty v seznamech

v Mé knihovně96x