Školák Kája Mařík II.díl (1990) | Databáze knih

Školák Kája Mařík II.díl přehled

Školák Kája Mařík    II.díl
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138906/bmid_skolak-kaja-marik-ii-dil-3FD-138906.jpg 5 264 264

Humorné prázdninové příběhy Káji a jeho kamarádky Zdeni. Druhý díl je značně dějovější než první. Obě děti se setkávají s dalšími, v jejich vesnici se stane mnoho zajímavých věcí a ony se toho účastní. Zažijí svatbu, jarmark, Kája překazí zlodějům jejich záměry, sveze se na vojenském koni, se Zdeňou jedou do Prahy a na podzim hraje divadlo.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Školák Kája Mařík II.díl. Přihlašte se a napište ho.

RMarkéta
13.02.2025 5 z 5

Kája ukončil první třídu a s kamarádkou Zdeničkou se rozběhl vstříc prázdninám a letním dobrodružstvím. První díl byl takový jednodušší. Ale na seznámení to stačilo. Tady už je toho děje trochu více a samozřejmě se toho i více děje. Je to další řetízek epizod, které na sebe krásně navazují jako jednotlivé korálky. Kája je pořád pěkné číslo a Zdenička mu hezky sekunduje. Co ti dva se spolu naviváděli. Lavíček byl hloupé tele. Pan lesní musel mít svatozář. Já bych takové pochopení pro Káju asi neměla. Ják děj rychle nastoupil, tak se pozvolna vracíme do školních lavic. Úplně jsem dostala chuť výletování, vyrazit si na Mníšek a do jeho přilehlého okolí.

DominaCZ
28.12.2022

Opravdu by mě zajímalo, nad čím pořád všichni slzí smíchy u těch jeho hlodů.

Prý to je inspirováno synem autorky.
Protože ta je očividně sama hodně nábožensky jetá tak pokud byla vůči tomu děcku sama takhle odporná a měla to za príma výchovu, tak teda potěš koště.

Hakate
28.08.2022 4 z 5

Další serie, která zabírala čestné místo v mé dětské knihovničce. Skvělá série, která bohužel padla v zapomnění.

Kniha Školák Kája Mařík II.díl v seznamech

v Mé knihovně208x