Školní výlet do vesmíru přehled
Tarja Kunnas , Mauri Kunnas
Děj této knihy se odehrává v daleké budoucnosti, kdy je cestování do vesmíru naprosto běžné a pozemšťané žijí a pracují na asteroidech, Marsu a Měsíci, a dokonce i na těch nejvzdálenějších hvězdách. Obyvatelé jiných galaxií už nejsou obávanými „mimozemšťany“, nýbrž dobří známí a blízcí přátelé. Vesmírné lodě, UFO talíře a autobusy cestují takřka rychlostí světla a pizza se stala nejoblíbenějším jídlem vesmíru.... celý text
Pro děti a mládež
Vydáno: 2016 , BambookOriginální název:
Kaikkien aikojen avaruuskirja, 1989
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Školní výlet do vesmíru. Přihlašte se a napište ho.
Výzvy : databazeknih.cz, téma 18 - kniha o vesmíru
Vyprávění pojaté encyklopedicky a trochu naučně nás vezme spolu s žáky jedné třídy a veškerým osazenstvem, co k výletu patří na zajímavou exkurzi do vesmíru. A protože je v knize všechno v budoucnosti pro nás mnoho let vzdálené, informace ohledně výletu a jeho prožívání můžou působit lehce nepravdivě, ale fakta o galaxii a planetách už jsou založena na ověřených zdrojích.
Kniha Školní výlet do vesmíru v seznamech
Tato útlá knížečka nás zavede do daleké budoucnosti, kdy se pozemšťané dostanou ze Země a žijí a pracují ve vesmíru.
Společně se žáky ze Základní PSÍ školy se vydáme na školní výlet do vesmíru. Mezi jednotlivými zastávkami poznáváme SLUNEČNÍ SOUSTAVU. O vtipné momenty není nouze. Čtenář si odnese velké množství informací, které si nenásilnou formou zapamatuje (a znalosti využije na nejbližší písemce z přírodopisu).
Písmo je sice drobounké, ale textu není moc, takže si s knihou poradí i méně zdatní čtenáři. Tento kousek by v třídních knihovničkách na základkách neměl chybět!
Knize dávám 4,5/5 hvězd.
knihu jsem přečetla v rámci spolupráce s Knihobot.cz