Skřivánci ve válce přehled
Hilary McKay
Dojemný příběh o lásce a obětavosti Klárka a její bratr Petr tráví každé léto v Cornwallu společně se svými prarodiči a charismatickým bratrancem Rupertem. Ale idyla končí každé září, kdy se Petr a Rupert vrací do internátní školy a Klárka se nudí v domě svého otce, jenž pořád není doma. A stín katastrofy se blíží. A když Rupert vyráží jako voják do zákopů první světové války, Klárka má pocit, že teď se konečně vše změní. Ovšem nic není takové, jak si představovala. Dokáže celá její rodina přežít běsnící válku? A spatří ještě někdy Ruperta?... celý text
Literatura světová Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: 2020 , CooBooOriginální název:
The Skylarks’ War, 2018
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skřivánci ve válce. Přihlašte se a napište ho.
Nyní jsem knihu přečetla znovu a jedu hvězdičku musím strhnout. Ano, kniha byla nádherná a dojemná, ale příběh mi přišel takový plochý... Knihu doporučuju, ale asi ne číst po knihách třeba Ruty Sepetys a dalších skvělých autorech historických románů. Trochu to kazí dojem :)
Hezky se to čte. Citlivě zpracované téma 1. SV, odloučení od blízkých, dospívání, prosazování si vlastní cesty.
Knižní novinky (38. týden)
13.09.2020
„Pokud jsou jedinou možností, jak se s někým dorozumívat, slova na papíře, pak by tato slova měla stát za přečtení a nést v sobě pravdu.“
„Byla to válka, v níž nic nedávalo žádný smysl.“
Kniha Skřivánci ve válce v seznamech
2020 | Skřivánci ve válce |
2005 | Bezdomovci |
2006 | Indigo a hvězdy |
2001 | Pes Pátek |
2005 | Bezdomovci opět doma |
Přečtená před lety.
Kniha , ve které příběh vypadá úplně jako obyčejné vyprávění života jedné rodiny a krásných prázdnin každoročně trávených u babičky. Ale je to velmi emotivní vyprávění o první světové válce, strachu o své blízké a nejen o tom. Taky o tehdejší době a životě v ní. Ale protože je příběh pro děti tak je vyprávění o válce jenom jako "kulisa" a hlavní část příběhu jsou hry a dětství v předválečné a válčení době.
Ke knize: dva sourozenci a bratranec spolu tráví hodně času a zažívají jedno dobrodružství za druhým. Až do dne , kdy uvidí bratrance v uniformě... Někdy stačí okamžik , aby se změnily životy milióny osob.