Skrytá píseň přehled
Valentina Nazarova
Fanoušky Dívky ve vlaku pohltí tento záhadami naplněný thriller v rytmu kytar. Atmosféra rostoucího neklidu, ponuré prostředí nudného předměstí v Anglii rozhýbe zápletka plná zvratů. Ponořte se do zákulisí rock-n-rollu a prozkoumejte pokrevní pouta, talent, fanatické fandovství a zradu. Jednadvacetiletá Nika Lukina studuje v Londýně. Je krásná, temperamentní a má vše, co chce, nebo to alespoň dokonale předstírá. Nika má tajemství. Když jí bylo třináct, její milovaná starší sestra Jenya zmizela v malém městečku ve střední Anglii. Jediná věc, která Nika má, je sbírka ikonických rockových alb. Podle nich utvořila svou osobnost: vnímání krásy, lásky, života a svého vlastního já. Snaží se nemyslet na to, co se stalo. Až jednoho dne, těsně před Velikonocemi, ji minulost dostihne strašným způsobem, takže jí nezbývá než zjistit, co se vlastně tehdy stalo. Nika zveřejní sestřinu starou fotku na Facebooku v naději, že by ji někdo mohl poznat. Téměř okamžitě obdrží odpověď od ženy, která tvrdí, že byla nejlepší kamarádkou Jeniy, a Nika se vydává vlakem do Notownu, města, kde její sestra žila...... celý text
Literatura světová Thrillery
Vydáno: 2018 , OmegaOriginální název:
Девушка с плеером, 2016
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytá píseň. Přihlašte se a napište ho.
Hrozně špatně se mi to četlo. Celou dobu mi to přišlo dost natahovaný a celkově divný. Asi poslední čtyři kapitoly to lehce zachránily, a tak místo jedné hvězdičky dávám dvě.
Je to hodně young a jen málo adult. Zpočátku naprosto skvělý nápad, docela mě nadchnul styl vyprávění formou Messenger zpráv, ale pak se to rozplizlo. Kdo z nás v nich píše dialogy? A tak od 100. stránky to byla nastavovaná kaše. Písně jsem neposlouchala, nelákalo mě to. A ten konec nebyl až tak originální.
Kniha Skrytá píseň v seznamech
EKNIHA- možný SPOILER
Nebylo to špatný, ale taky to asi nebude nic, na co budu vzpomínat ještě dlouho poté.
Nika se rozhodne najít svojí sestru Jen, která se jednoho dne ztratí a její stopy už nikam nevedou. Policie případ uzavře s tím, že prostě prchla do jiné země a je to. S tím se ale Nika nesmíří a tak se pouští do pátrání.
Se sestrou si psali na fb, a tak jí tam, i po zmizení, nechává Nika zprávy. Jedna zpráva jako kapitola, zajímavý nápad.
Berou se ve mně ale otázky typu "Kde pořád Nika brala peníze, když s papá mluvila sotva 3x?, jak žila, když u sebe neměla ani svoje věci? Školu asi nedodělala, ale jak a kdy jí ukončila? Proč se ten Ali nakonec zabil? Našel někdo konečně to tělo nebo ho tam jen tak nechali?" a tak.
Bylo tam pro mně spousta nedořešeného.
Uváděné songy jsem většinou neznala, avšak co jsem znala, to jsem si pustila. Vlastně to bylo takové příjemné plus, kdy máte kapitolu jako fb zprávu a ta ještě začíná songem, který se celkem hodí do toho, co se v kapitole stane.
A tak asi za to ty tři hvězdičky.