Skrytý svět záhad a tajemství přehled
Vladimír Liška
Je něco mezi nebem a zemí? Autor poukazuje na paradoxy ve vědě, na anomálie, které jsou za jejími nynějšími hranicemi poznatelnosti a nově pohlíží na staré skutečnosti, které byly považovány za objasněné.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytý svět záhad a tajemství. Přihlašte se a napište ho.
Velice čtivá kniha, plná teorií a otázek o největších záhadách vesmíru a člověka. Kniha je rozdělená do tří částí. V té první, vesmírné části, nás autor provází otázkou Velkého třesku, Teorií chaosu, Hyperprostoru, mimozemšťanů a v neposlední řádě Tunguzskou záhadu. Ve druhé části se věnuje záhadám člověka a přibližuje nám parapsychologické jevy jako je zjevení, posmrtné bytí, astrální cestování, minulé životy a záhadná zmizení. Konečná třetí část pojednává o zrodu paleoastronautiky v čele s jejím zakladatelem a otcem Erichem von Dänikenem, dále o evoluci člověka a končí pojednáním o mýtickém ráji a jeho nekonečném hledání. Kniha neobsahuje žádné ilustrace ani fotografie.
Kniha Skrytý svět záhad a tajemství v seznamech
evoluce UFO záhady posmrtný život mimozemšťané bohové velký třesk Tunguzský meteorit teorie chaosu Armagedon
2011 | Upíři a vlkodlaci v českých zemích |
2011 | Záhady druhé světové války |
2009 | Vládci českých zemí |
2007 | Kletba čachtické vražedkyně |
2004 | Husitství - konec jednoho mýtu |
Knihu jsem přečetl, ale nebavila. Neustále jsem měl pocit, že tohle už jsem někde četl a byl jsem nucen přeskakovat statě i stránky. Pak jsem se podíval do seznamu použité literatury - autor použil víceméně záhadologickou klasiku, kterou (kdo se o téma zajímá) má každý doma, přičemž přestože knihu autor napsal v roce 2007, tak nejnovější použitá je z roku 98, což mi přijde jako dost slabé, takže pro mě kniha neměla žádnou hodnotu, nic nového jsem se nedozvěděl, kniha nejde do hloubky a je spíše úvodními slovy k různým tématikám jako je vznik vesmíru, původ člověka, Daniken, upíři, Tunguzka, UFO......... Nejspíš to tak i autor zamýšlel. Na druhou stranu, pro nováčka v tématice záhad kniha určitou informační hodnotu má.