Skrytý život Fidela Castra přehled

Skrytý život Fidela Castra
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/358467/mid_skryty-zivot-fidela-castra-vybusne--z6M-358467.jpg 4 22 22

V knize Skrytý život Fidela Castra poprvé promlouvá Castrův osobní strážce Juan Reinaldo Sanchéz, který hlídal kubánského vůdce 17 let. Když se však svému veliteli znelíbil, byl uvězněn a mučen a jen díky dramatickému útěku z Kuby se mu podařilo vyhnout jisté smrti. Jediná kniha o Fidelu Castrovi, která vrhá světlo na psychologii jeho mysteriózního vůdcovství a tajné stránky jeho života. Jediná kniha o Castrově soukromém životě a politických strategiích. Jediná kniha, kterou napsal člověk, který byl Castrovi po boku, a to po dlouhých 17 let. Pětašedesátiletý Juan vypráví dechberoucí příběh svého působení po boku jedné z největších osobností 20. století, na jejíž velikost jako by byl její ostrov příliš malý…... celý text

Literatura faktu Biografie a memoáry
Vydáno: , Jota

La Vida Oculta de Fidel Castro, 2014

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skrytý život Fidela Castra. Přihlašte se a napište ho.

Jrsnbl
17.07.2024 5 z 5

Velice zajímavá knížka, která nám díky fyzické blízkosti autora k osobě Fidela Castra pomáhá nastínit nové prvky režimu i osobního života kubánského diktátora.

Stojí za přečtení.

Afilada
24.09.2021 4 z 5

Doufám, že po přečtení již lidé nebudou blouznit o lidskosti a humanitě castrovského režimu. Fidel byl ve skutečnosti neuvěřitelný egoista, tyran, vrah, intrikán, lhář, mafián. S pomocí zlovolných praktik se zmocnil celého ostrova a postupně ho zničil. Trochu mám problém s překladem, je přeloženo z francouzštiny? Takže dávám o jednu hvězdu méně, než je maximum.

Barbanka
28.12.2020 5 z 5

Zajímavé čtení. Hned jsem zas o něco moudřejší :-)

Kniha Skrytý život Fidela Castra v seznamech

Autoři knihy