Skutečná přehled

Skutečná
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540561/bmid_skutecna.webp 4 24 24

Vědomí nepravděpodobného je jen pomyslnou hranicí toho, co se může stát skutečností... Velitel místního policejního sboru Marek bojuje s vlastními démony, když se v dosud poklidném maloměstě začnou ztrácet děti. Do toho musí spolupracovat s novým členem sboru Adamem, kterého nemůže vystát, a do snů mu vstupuje neznámá žena Alice, jež tvrdí, že mu s případem může pomoci. Když se jednoho dne tato žena objeví na prahu jeho domu, Marek si není jistý, jestli se nezbláznil. Najednou se ocitá ve víru událostí, které nejenže otestují jeho detektivní schopnosti, ale vypustí na povrch i řadu nevyřešených událostí z Markovy minulosti, s nimiž se bude muset vyrovnat…... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skutečná. Přihlašte se a napište ho.

Lenas.writings
05.11.2024 5 z 5

Skutečná mě prostě spolkla. Nenacházím teď moc času na čtení, ale jakmile jsem tuhle knížku vzala do ruky, byla jsem v tom hustém hlubokém lese spolu s vyšetřovatelem Markem, který mi svou sice nerudnou, ale v jádru laskavou povahou, přirostl k srdci. Stejně tak další postavy - Alice se zlatým srdcem nebo Adam, kterého chcete většinu knihy obejmout. Každou z postav autorka pečlivě vybudovala, měla jsem pocit, že je znám odjakživa.

Kniha je psaná dobrým vypravěčským stylem a při čtení jsem se zastavila hned u několika krásně citlivých a empatických vět, které se mi vryly do paměti.
Na co musím upozornit - není to čistá detektivka. Spíš bych Skutečnou zařadila jako mysteriózní román s detektivní a zároveň i romantickou linkou. Obě dvě mě nadchly. Děj krásně plynule gradoval a napínavé vyvrcholení vyšetřování mě upřímně překvapilo, krásně vymyšleno!
Rozhovory mezi postavami možná sem tam mohly být trošku svižnější, často byly prokládány myšlenkami, ale zato pak každá z dějových linek dostala svůj prostor a byla dotažena až do konce.

Skutečná je za mě úžasná kniha, kterou s radostí doporučuji všem, kteří holdují tajemným atmosferickým románům. Moc mi sedl styl psaní, kterému za mě není vůbec co vytknout. Na konci jsem si trochu posteskla, že se s postavami musím loučit, ale NAŠTĚSTÍ (!) je v přípravách druhý díl, takže už se nemůžu dočkat, až dostane příběh Marka, Alice a dalších své zasloužené pokračování.

5/5

Hanka-K.
01.11.2024 5 z 5

Knížka, která mě opravdu hodně mile překvapila SKUTEČNÁ od autorky Šárky Przewozné. Ještě tady upozorním, že knížka je zařazena do žánru detektivní, ale je to spíše mysteriózní román s detektivní linkou a trochou romantiky, prostě úplně bych to nedávala do 1 žánru a v tom je to za MĚ skvělé.
Velitel policejního sboru Marek v malém doposud klidném městečku vyšetřuje případ zmizení malé holčičky. K bezvýslednému pátrání se po krátké době přidává další případ zmizení chlapce. Marek vedle případů řeší i svoje osobní problémy, také se obviňuje z nehody při které se zranil jeho dlouholetý kolega,který je po nehodě odstavený ze služby kvůli zmrzačené noze. S novým kolegou mladým snaživým Adamem moc nevychází až do jedné chvíle, kdy začne o mladém policistovi přemýšlet jinak. Postupem času spolu naváží dokonce i přátelství. Marek má však i jedno tajemství, do snů mu vstupuje žena, která snad má nějaké informace k případu zmizelých dětí. Marek si myslí, že jen blázni, když se jednoho dne žena objeví u jeho dveří. Sny se mění ve skutečnost a nakonec vše není jak se zdá.
Příběh byl čtivý, napínavý, skvěle popsané prostředí, nechybí zde překvapivé momenty a zvraty, hlavního hrdinu budete milovat i nesnášet zároveň (ale on se snad polepší) i když občas nepochopíte jeho myšlenkové pochody.
Od půlky jsem dočetla jedním dechem, tip na pachatele jsem měla a byl správný, ale nic neprozradím to si opravdu musíte přečíst
Ale ten konec??? To nutně potřebujeme druhý díl, protože prostě musíme vědět co bude dál
Za mě 5 z 5

ctenarHanaf1zo
01.11.2024 5 z 5

Poutavý příběh s napínavou zápletkou. Knihu jsem přečetla na jeden zátah a už se nemůžu dočkat pokračování :-)

Kniha Skutečná v seznamech

Autorovy knížky