Skutečné zločiny v Praze a okolí přehled
Ivana Žáková , Vilém Žák
Největší město republiky přitahuje největší počet zločinců. Poznejte ty nejhorší z nich! Z brutálních vražd a drastických zločinů z Prahy a jejího okolí vám bude tuhnout krev v žilách. Nepřikrášlené vyprávění o případech z moderní doby vám představí zabijáky z organizovaných gangů, sadistického kanibala, vraždy žen v jejich domácím prostředí a ještě mnohem víc. Ujistěte se, že jste zamkli na dva západy, seberte odvahu a ponořte se do mrazivých události, které otřásly hlavním městem České republiky.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skutečné zločiny v Praze a okolí. Přihlašte se a napište ho.
Z každé knihy rodiny Žákových, která se zabývá Trucrime v našich největších městech, až mrazí. Pořád mi přestává rozum stát nad tím, co jsou si lidé schopni navzájem provést, leckdy až z malicherných nebo pouze zištných důvodů. Čte se to úplně samo a bez dechu...
Tato kniha vás zavede zločiny od šílených devadesátek až do roku 2021.
O porovnání s jinými knihami na stejné téma je tato velice svižná, neboť se v ní nachází celkem 17 kapitol, tudíž 17 různých případů (takže to není úplně dopodrobna). K samotným případům nemám co vytknout. Jsou rozmanité a místy jsem si říkal, že až je zvláštní, čeho všeho jsou ti lidi schopní. Tolik zbytečně zmařených životů pro pár šlupek, tolik ohavnosti, tolik nelogické zrůdnosti.
Jinak kniha zde obsahuje kapitolu zaměřenou na Kolínský gang.
Také je zajímavý styl sepsání textu. Nejen, že je doplněn kresbami a fotografiemi, ale nachází se zde tučným písmem obsažené odstavce, které se většinou snaží naznačit důležitost textu.
Knihu doporučuji především těm, kteří se chtějí seznámit se zajímavými českými případy.
Zahrada slibů a lží, Do ráje a další knižní novinky (38. týden)
17.09.2023
Kniha Skutečné zločiny v Praze a okolí v seznamech
Praha vraždy česká literatura kriminalistika vězení, věznice pedofilie policie výbušniny, bomby krev krádeže a loupeže skutečné kriminální případy podle skutečných událostí vyšetřování kolínský gang
Většinu těch případů jsem měla ještě v živé paměti, protože se udály poměrně nedávno. Autor je shrnul čtivým a přehledným způsobem. Obrazová dokumentace mohla být provedena lépe. Identikity vypadají mnohdy spíš jako karikatury, což je především v případě obětí na hraně etiky.